detector.media
17.12.2011 09:38
Фаворити «Золотого глобуса» – «Артист», «Нащадки» та «Прислуга»
Голлівудська асоціація іноземної преси визначилася з номінантами на «Золотий глобус». Серед фаворитів – «Артист» Мішеля Хазанавічуса та драми «Нащадки» Олександра Пейна і «Прислуга» Тейта Тейлора, повідомляє «ИТАР-ТАСС». Лауреатів премії у Лос-Анджелесі визначать 15 січня 2012 року. 
 
Чорно-біла картина «Артист» претендуєна найбільшу кількість винагород в шести номінаціях: «найкраща комедія або мюзикл», «найкращий актор», «найкраща актриса другого плану», «найкраща режисура», «найкращий сценарій». Картина оповідає про мінливості долі зірки німого кінематографу в епоху підйому звукових стрічок на початку 1920-х. 

По п'ять нагород можуть отримати драми «Нащадки» і «Прислуга» . Картина Пейна, в якій зіграв Джордж Клуні, вважається претендентом на «Оскара». Стрічка Тейлора здобула позитивні відгуки американської Гільдії кіноакторів.
 
На здобуття «Золотих глобусів» у 4 номінаціях висунуті режисерська робота Клуні «Березневі Іди» , робота Вуді Аллена «Північ у Парижі», «Людина, яка змінила все» Беннетта Міллера. По три номінації у фільмів «Альберт Ноббс», «7 днів і ночей з Мерлін Монро» і анімаційної роботи знаменитого режисера Мартіна Скорсезе «Хранитель часу».
 
 
 
 

Кандидатами в номінації «найкращий фільм» року стали стрічки «Нащадки», «Березневі Іди» , «Хранитель часу» , «Бойовий кінь» , «Прислуга» і «Людина, яка змінила все». 
 
«Золотий глобус» за головну чоловічу роль в драмі може отримати Джордж Клуні («Нащадки»), Леонардо Ді Капріо («Дж.Едгар»), Бред Пітт («Людина, яка змінила все»), Майкл Фассбендер («Сором») чи Райан Гослінг (за роль у «Драйві» або в «Березневих Ідах»).
 
На звання найкращих виконавиць головної ролі в драмах претендують Глен Клоуз ( «Альберт Ноббс»), Меріл Стріп (Залізна леді»), Віола Девіс («Прислуга»), Тілда Суінтон («Нам треба поговорити про Кевіна») і Руні Мара («Дівчина з татуюванням дракона»).
 
У розділі найкращих комедій і мюзиклів, крім «Артиста», «Півночі в Парижі» і «7 днів і ночей з Мерлін Монро», - «Дівич-вечір у Вегасі» і картина «50/50».
 
Номінантами на нагороди з-поміж акторів стали Жан Дюжардін («Артист»), Оуен Уілсон («Північ у Парижі»), Брендан Глісон («Одного разу в Ірландії»), Джозеф Гордон-Льюітт («50/50») і Райан Гослінг («Ця - безглузда - любов» ).
 
Серед найкращих комедійних актрис - Шарліз Терон («Молода повнолітня»), дует Джоді Фостер і Кейт Уінслет («Бійня»), Мішель Уїльямс («7 днів і ночей з Мерлін Монро») і Крістін Уіг («Дівич-вечір у Вегасі» ).
 
На здобуття премії за найкращу режисуру висунуті Скорсезе («Хранитель часу»), Олександр Пейн («Нащадки»), Вуді Аллен («Північ у Парижі»), Хазанавічус («Артист») і Клуні («Березневі Іди»).
 
До категорії «найкращий фільм іноземною мовою» включено «Розставання» (друга назва «Надер і Сімін: Розлучення») іранця Асгар Фархаді, «Хлопчика на велосипеді» братів бельгійців Жана-П'єра та Люка Дарденн, «Шкіра, в якій я живу» іспанця Педро Альмодовара, режисерську роботу Анджеліни Джолі «В краю крові і меду» і найдорожчий кінопроект Китаю з бюджетом понад 90 млн доларів «Квіти війни» режисера Чжана Імоу.
 
У номінації «Найкращий мультфільм» змагаються «Ранго» , «Пригоди Тінтіна» , Кіт у чоботях», «Вінні Пух», «Тачки-2» і «Таємна служба Санта-Клауса».
 
«Золотий глобус» за підсумками цього року присуджується в 25 категоріях Асоціацією іноземних журналістів, акредитованих при Голівуді, за досягнення в галузі кінематографу і телебачення. Особливість номінацій в розділі «Кіно» в тому, що вони розділені на драматичний і комедійний кінематограф. За цим принципом поділяються і списки найкращих виконавців ролей першого і другого планів.
 
«Детектор медіа» 
Фото - http://www.itar-tass.com
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY