detector.media
17.12.2011 11:42
Єгор Соболєв позивається до Київради щодо акредитації ЗМІ
Керівник бюро журналістських розслідувань «Свідомо» Єгор Соболєв звернувся до Шевченківського райсуду Києва з вимогою скасувати правила акредитації журналістів до Київради.
 
За його словами, чиновники продовжують ігнорувати реєстраційну систему акредитації. Приймаючи рішення про допуск ЗМІ на сесію, у Київраді вимагають від журналістів забагато паперів, що суперечить новому закону «Про інформацію». «Згідно з цим документом, будь-який кореспондент за посвідченням може потрапити на будь-який відкритий захід. А відкритими, поза сумнівом, і мають бути засідання Київради», - каже Єгор Соболєв.

Раніше, у липні цього року, журналіста не пустили на одну із сесій Київради. У нього вимагали додаткові документи для акредитації, про які в законі України «Про внесення змін до закону "Про інформацію"» не йдеться.
 
Після цього Єгор Соболєв разом із юристом Інституту масової інформації Романом Головенком підготували новий проект спрощених правил акредитації та передали його секретарю Київради Галині Герезі.

«За кілька місяці в потому справа ніби просувається. Задля пришвидшення процесу ми з Романом вирішили одночасно діяти через суд», - сказав Соболєв.

В планах журналіста та юриста також домогтися відкриття поіменних результатів голосування Київради, а далі - вільного доступу до зали засідань усіх людей.

«Цього теж вимагає закон і в цьому є великий сенс. Наприклад, коли депутати будуть бачити перед собою мешканців Маяковського, Гончара, Печерської площі, Гоголівської, в них буде більше мотивів скасувати скандальні забудови на цих вулицях. Треба припинити практику, коли ці люди щосесії мерзнуть під Київрадою, журналісти чекають під її дверима, а депутати за гроші усіх цих людей спокійнесенько дерибанять землю цих же ж людей», - сказав Соболєв.

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY