detector.media
16.12.2011 18:19
Наталю Соколенко штовхали в офісі Карпачової
Наталю Соколенко штовхали в офісі Карпачової
Представник Карпачової каже, що знімальна група СТБ повелася брутально

Кореспондента СТБ Наталю Соколенко не пропустили до приймальні Уповноваженого з прав людини Ніни Карпачової. Про це вона повідомила «Детектор медіа» особисто.

 

«Я виконувала редакційне завдання. Приїхала взяли коментар в  уповноваженого з прав людини. Наша редакція домовилася про конкретний час зустрічі. Ніна Карпачова на зустріч не прийшла. Ми з оператором сиділи на першому поверсі і чекали. Потім я вирішила довідатися в приймальні, коли Карпачова зможе дати коментар. Сказала про це охоронцю, оператор залишався на першому поверсі. Але коли я ввійшла в ліфт, охоронець підбіг і почав мене виштовхувати з нього. А коли оператор став знімати на камеру його дії, він почав бити камеру», - сказала Наталя Соколенко.

 

За її словами, вона викликала міліцію на місце пригоди і написала заяву до Печерського райуправління Головного управління МВС в Києві. «Найприкріше, що це сталося в офісі, де мають кожній людині, яка потребує допомоги, запропонувати чаю. Натомість зі мною повелися грубо, не дали виконати свої професійні обов'язки», - зауважила пані Соколенко

 

Представник уповноваженого з прав людини Ігор Слісаренко у коментарі «Детектор медіа» заперечив, що у них в офісі є охорона.

 

«Журналістка приїхала в офіс уповноваженого з прав людини, заздалегідь не домовляючись про зустріч. Вдершись у саме приміщення, практично збила з ніг інваліда, який прийшов на прийом. У нас тут немає охорони. Тут є черговий, який проводжає людей у громадську приймальню у порядку живої черги. А вона захотіла зайти у ліфт без черги,  м'яко кажучи, відтіснила інваліда, який був змушений підніматись сходами.

 

Ніхто їй не перешкоджав, камеру не розбивав тощо. Ситуацію з головним редактором вже з'ясовано, у нього немає ніяких претензій».

 

Як сказав пан Слісаренко, прес-служба Карпачової весь час була на зв'язку і з випусковим, і головним редактором новин СТБ. «Однак Ніна Карпачова сьогодні була в цей час в Генпрокуратурі, зустрічалась з послом. Чому журналістка вирішила влаштувати цей спектакль, я не знаю. Вона справді викликала міліцію з метою звинуватити співробітника офісу в перешкоджанні журналістській діяльності. Однак правоохоронці опитали інваліда, з яким знімальна група СТБ повелася брутально», - зазначив він.

 

«Детектор медіа»

Фото - «Радіо свобода»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY