detector.media
11.12.2011 15:47
НМПУ підтримала осередок медіа-профспілки «Сегодня»
Незалежна медіа-профспілка України висловила підтримку осередку медіа-профспілки газети «Сегодня» у його прагненні протистояти цензурі. Про це йдеться в заяві НМПУ.
У медіапрофспілці радять журналістам боротися проти цензури «не лише простестами»: «НМПУ закликає профспілку газети "Сегодня" виступити з ініціативою затвердити редакційний статут, підписати колективну угоду з власниками видання, створити редакційну раду, куди б увійшли не лише керівники видання, але і представники рядових профспілковців». Для цього НМПУ обіцяє надати «всю необхідну юридичну і політичну допомогу».

Голова НМПУ Юрій Луканов вважає, що конфлікт має не лише бізнесовий характер у фінансово-промисловій групі «Сістем кепітал менеджмент». «Він має суспільний характер, оскільки стосується проблеми цензури і має бути обговорений публічно. Зокрема, питання у відкритому режимі мають розглядати відповідні державні інстанції, які уповноважені суспільством створювати умови для розвитку свободи слова», - каже Юрій Луканов.
Як повідомляла ТК, 4 грудня у редакції газети «Сегодня» створено осередок профспілки, до якого ввійшли 68 осіб, в тому числі і головний редактор Ігор Гужва. Головою осередку обрано Ольгу Гук. До комітету осередку ввійшли Ольга Гук та Ігор Гужва, Оксана Омельченко, до ревізійної комісії Галина Коваленко та Дмитро Коротков. За словами Ольги Гук, Ігор Гужва юридично не є роботодавцем, тому й увійшов до комітету осередку (як відомо, до виборних органів профспілки роботодавці входити не можуть).  
«Детектор медіа» 
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY