detector.media
09.12.2011 15:33
Інструкція для журналістів на масових заходах від РІА «Новости»

Російське інформаційне агентство «Новости» підготувало інструкцію для журналістів, які працюють на масових заходах. Про це повідомляє «ЖурДом».

 

Інструкція, розроблена у вигляді схеми, розповідає про права, обов'язки (відповідно до російських законів) і поведінку під час масових акцій.

 

З-поміж іншого, РІА «Новости» радить журналістам:

1. Вбийте в телефон екстрені шаблони sms («Мене затримали», «Мене поранено» тощо);

2. Переконайтеся, що у групи випуску редакції є всі номери ваших телефонів.

3. Наближаючись до місця подій, варто повідомити в редакцію.

4. Намагайтеся не знаходитися в гущі натовпу. Займіть позицію, з якої зручно спостерігати за тим, що відбувається, і з якої є шляхи до відступу.

5. Контрольні дзвінки або короткі повідомлення необхідно робити в редакцію періодично в той момент, коли ви вирішили залишити місце проведення мітингу.

6. Регулярно вивчайте місцевість на предмет відходу або місця, де можна сховатися.

7. Спробуйте дізнатися, хто з ваших колег працює в зоні масової акції. Підтримуйте з ними контакт.

8. Перш ніж подзвонити в редакцію, добре сформулюйте, що точно ви хочете передати.

9. Негайно повідомляйте в редакцію про будь-які помітні зміни на заході, який відбувається.

 

Також журналістам на масових заходах рекомендують одягатися по погоді, але в те, що не шкода викинути в разі псування. У кишені слід покласти паспорт і редакційне посвідчення, а також мати помітний бедж, жилет чи накидку з написом «Преса». Мобільний телефон краще брати недорогий, з батареєю, що довго тримає заряд, бажано мати при собі запасну батарею і декілька сім-карт різних мобільних операторів. В ідеалі добре мати при собі смартфон.

 

У сумку (рюкзак) із собою радять взяти недорогий фотоапарат, надійний диктофон із запасом батарейок, кілька невеликих блокнотів з жорсткою підкладкою, дві-три авторучки або олівці, мінімальну аптечку, пляшку негазованої води і плитку чорного шоколаду.

 

Заздалегідь варто зробити особистий список необхідних телефонних номерів редакції, колег і керівництва (його краще заламінувати).

 

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY