detector.media
04.12.2011 15:58
Козачок Ларі Кінг
Козачок Ларі Кінг
Кінг знайшов спорідненість душі з українськими чиновниками
Ларі Кінг приїхав! В Україні цей відомий американський журналіст, що прославився арсеналом у понад 50 тисяч інтерв`ю зі знаменитостями, провів розмову з gрем`єр-міністром Миколою Азаровим. Вони не просто поспілкувались, Ларі ще й великодушно розповів українцям про «чесність та відвертість» глави українського уряду, про «жалість Азарова до ув`язненої Юлії Тимошенко» та про «здібності прем`єра в економіці та світовій політиці». 
 
Дивно, чому на це інтерв`ю не погодився Президент України Віктор Янукович. Ларі каже, що не проти поговорити і з ним. Розмова була б неважкою, адже Ларі Кінга у США називають поблажливим журналістом. Газета New York Times у статті про друге інтерв`ю Кінга з Путіним характеризує репутацію ведучого на CNN як того, що «здавна любить ставити легкі запитання» («has long had a reputation for softball questions»; NYT). Та й сам Кінг неодноразово зізнавався у палкій пристрасті до російського прем`єр-міністра. Коли у 2010 році він вдруге брав інтерв`ю у Володимира Путіна, Кінг зізнався: «Я закоханий в його відповіді. Він (Володимир Путін) мене захоплює. Він має харизму «I love his answers. I find him engaging. He has that personality»; із інтерв`ю Кінга англомовному телеканалові Росії RT). Журналіст потім додає: «Ми маємо спорідненість душ («I had an affinity with him (Putin)”; Larry King, RT). Кінг захоплюється, що Путін на питання про причину загибелі екіпажу підводного човна «Курськ» просто із усмішкою відповів: «Він потонув». Ларі не цікавиться долею 118 жертв на борту субмарини, серед яких, до речі, було 18 українців. Ларі не цікавить, чому тодішній Президент Росії зволікав із пропозиціями допомоги з боку іноземних військово-морських сил, щоб врятувати людей. І у цьому схожість між американським журналістом і нинішнім прем`єром Росії. Байдужість до людського життя. Бажання подати гарну картинку глядачеві. 
 
У Донецьку напередодні інтерв`ю Кінга із Азаровим загинув пенсіонер-чорнобилець, який поклав відповідальність за свою смерть, серед інших, і на українського прем`єра. У Луганську днями загинув співзасновник однієї з телекомпаній. Справу про зникнення харківського журналіста Василя Климентьєва, схоже, заморозили. А його дружині цинічно пояснили: «Люди зникають іноді». Діти зниклого журналіста досі не знають, чи справді помер їхній батько. Та Ларі Кінг про це не говорить. І про постріли під стінами огорожі Межигір`я, поки що піротехнічні, також ні слова. Не згадує і про українців, які з вилами та лопатами пішли проти своєї влади. На прес-конференції американський журналіст підкреслює переваги українського прем`єра. Він тисне на жалість, однак викликає в українських колег сміх. Чи це необізнаність із ситуацією в Україні? Бажання заплющити очі на деякі речі? А можливо, і те, і інше? Про це зробимо висновок, як побачимо повне інтерв`ю Ларі Кінга із прем`єром Азаровим, яке CNN покаже згодом. Але вже зараз можна констатувати, що відомому американському журналістові Ларі Кінгу вдалось знайти спорідненість душі і з українськими чиновниками. Принаймні, із одним із них. 
 
Ярина Матвійчук, журналіст «Радіо Свобода»
Фото - http://www.radiosvoboda.org

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY