detector.media
04.12.2011 12:40
Герман: Квоти для української музики не зменшать. Це вам моє слово
Радник Президента, керівник Головного управління з гуманітарних і суспільно-політичних питань Адміністрації Президента Ганна Герман обіцяє, що квоти для української музики у вітчизняному теле- та радіоефірі не будуть зменшені. Про це вона сказала в інтерв’ю 5-му каналу.
 
«Обмеження української пісні і української музики – цього в Україні ніколи не буде. Поки ми з вами живі, поки ми з вами працюємо і маємо вплив на ситуацію, ніхто не буде мати права зменшити квоти для української пісні, для української музики в теле- та радіоефірі. Це вам моє слово», - наголосила пані Герман.
 
Як повідомляла ТК, 3 листопада Верховна Рада ухвалила закон, що передбачає скасування квот на українську музику в ефірі та зменшення квот на національний аудіовізуальний продукт з 50% до 25%. Культурні та громадські діячі вимагають від президента ветувати цей закон.

 

Виконавчий директор Незалежної асоціації телерадіомовників Катерина М'ясникова вважає, що новий закон не скасовує квоти на українську музику в ефірі. На її думку, частка українських музичних творів враховується в частці національного аудіовізуального продукту, яка становитиме 25%.

 

Члени Гуманітарної ради закликали Віктора Януковича накласти вето на закон, за яким із 50 до 25 відсотків зменшуються квоти на трансляцію української музики в ефірі радіо і телебачення. Під час засідання Гуманітарної ради 11 листопада Віктор Янукович заявив, що Верховна Рада перегляне цей закон
 
Голова Верховної Ради України Володимир Литвин відклав підписання закону щодо квот на вітчизняний продукт у теле- і радіоефірі до усунення неузгодженостей в тексті  документу після внесення пропозицій Головного юридичного управління Апарату Верховної Ради України. 
 
«Детектор медіа» 
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY