detector.media
03.12.2011 19:08
Парфьонов знімає документальний фільм про російське західництво
Парфьонов знімає документальний фільм про російське західництво
Наступний документальний фільм Леоніда Парфьонова буде присвячено російському західництву. Про це тележурналіст розповів сьогодні, 3 грудня, під час політичного ток-шоу «Інтера» «Велика політика з Євгенієм Кисельовим».
 
«Інформаційний привід - сторіччя Пушкінського музею, але в принципі (у фільмі йтиметься. - ТК) про російське західництво, про відчуття себе європейцями через смак, через те, що тобі подобається, що тобі здається красивим і непривабливим. В принципі, про цю лінію, започатковану Іваном Цвєтаєвим, засновником Музею образотворчих мистецтв, та Івана Морозова і Сергія Щукіна...», - сказав Леонів Парфьонов. Також він додав, що до історико-культурної стрічки увійдуть ігрові реконструкції. 
 
У фільмі йтиметься про російській колекції творів імпресіоністів, яким може позаздрити навіть Франція; і про таких авангардистів, як Василь Кандинський і Казимир Малевич. Цю стрічку документаліст готує для російського Першого каналу.
 
Також під час випуску Леонід Парфьонов розповів про своє бачення західництва і євразійства. Зокрема, відповідаюч на запитання «Чи почне хтось нарешті в Росії перебудову і чи вдарить черговий російський бунт?», Леонід Парфьонов сказав: «Я дуже сподіваюся, що Росія вичерпала ліміт на бунти. З іншого боку, Росія вичерпала ліміт на застій». І додав: «Мені хочеться сподіватися, що у нас є ще шанс стратегічно, що і для Росії, і для України, немає ніякого іншого шляху, як повернуться до Європи, стати Європою. Не в сенсі географічному, а в сенсі корупції, бізнесу, змагальності, конкуренції політичної і економічної, низької інфляції, поваги до людини, можливості для її самореалізації. До речі, ніякої іншох долі ми не маємо. В Азії на нас ніхто не чекає...».
 
Щодо євразійства, яке, як повідомляла ТК, популяризується в Луганській області, Леондід Парфьонов відзначив:  « В Росії ніхто не розуміє, що це таке - євразійство. Євразійством в Росії щоразу виправдовують власне неподобство - для того щоб знизити планку, і говорити, що не треба нам тягнутися до європейського стандарту....».
 
Раніше, 26 листопада, у Києві пройшов майстер-клас Леоніда Парфьонова «Новий діалог між журналістикою і аудиторією». Також Леонід Парфьонов презентував в Украъні п'яту книгу із циклу «Намедни».
 
Леонід Парфьонов - російський журналіст, телеведучий, автор таких телепроектів, як «Намедни» і «Российская империя». Виступав автором циклів «Новейшая история», телефільмів «Зворыкин-Муромец», «Весь Жванецкий», «Птица-Гоголь», «Жизнь Солженицына», «Современница», «Век Набокова» і багато інших. Нині працює на російському Першому каналі, де є ведучим проекту «Волшебный мир Disney» і займається виробництвом документальних фільмів.
 
«Детектор медіа»
Фото - liveinternet.ru 
 


detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY