detector.media
22.11.2011 14:16
Генпродюсер телеканалу ZIK заявляє про можливі провокації з боку міліції
За останні 10 днів здійснено два напади на журналістів телеканалу

Генеральний продюсер ZIK Дмитро Добродомов 21 листопада заявив в ефірі новин, що має відомості про те, що міліціонерам дана негласна вказівка займатися журналістами, в тому числі і здійснювати проти них певні провокації. Про це повідомляє прес-служба телеканалу.

 

Оприлюднена також інформація про два напади на журналістів телеканалу, які сталися протягом останніх десяти днів. Проте реакція правоохоронців на ці випадки вкрай пасивна - жодної кримінальної справи досі не порушено, йдеться у прес-релізі.

 

Нагадаємо, перший напад стався на керівника надзвичайного проекту «101. Служба порятунку» Оксану Сахаревич та оператора Юрія Пиженкова під час знімання сюжету про наслідки пожежі комбайна, в якій одна людина загинула, а інша була важко травмована. Тоді місцевий фермер завдав тілесних ушкоджень журналістці, спустив собак на знімальну групу. Журналісти відразу ж написали заяву в міліцію.

 

Ще одна пригода трапилася 15 листопада під час зйомок проекту «Об'єкт 2012. Уся правда про Євро!». Неподалік стадіону «Арена Львів» до журналістів, які знімали сюжет, підійшли двоє осіб і вимагали стерти відео, силоміць забирали відеокасету та погрожували «дати в диню», або ж «підкинути три патрони чи наркоту». «За розмовою спостерігав працівник міліції, який мало того, що не втрутився у ситуацію, а ще й підтримував цих невідомих осіб, теж вимагаючи стерти відеозапис, - розповідала керівник проекту «Об'єкт 2012» Оксана Мартинович. - Ми написали офіційного листа у правоохоронні органи вже наступного дня. І лише вчора мені зателефонували з відділу карного розшуку і запросили нашого журналіста та оператора прийти для дачі свідчень».

 

За інформацією прес-служби телеканалу, речник львівської обласної міліції Денис Харчук від коментарів відмовився. Журналісти телеканалу написали йому інформаційний запит.

 

Дмитро Добродомов переконаний, що міліція і прокуратура не тільки не порушать справу, а й здійснюватимуть провокації стосовно журналістів телеканалу.

 

«Така ситуація вочевидь склалася через низку резонансних матеріалів на телеканалі ZIK щодо діяльності міліції. Передусім це стосується безкомпромісної позиції журналістів у висвітленні справи про викрадення зброї із Львівського університету внутрішніх справ. До мене особисто зверталися з вимогою не "розкручувати цієї теми в медіа". Ну, а остання програма "Хто тут живе?", героєм якої був начальник львівської міліції Богдан Щур, за моїми відомостями, призвела до негласної вказівки міліціонерам "узяти в розробку" журналістів проекту, зокрема мене, як ведучого "Хто тут живе?". Мова йде і про здійснення певних провокацій. Тому я не здивуюся, якщо завтра в когось із працівників каналу знайдуть обіцяні патрони чи якісь наркотики. Запевняю нашу славну міліцію, що наркотиками ніколи не "бавився", а бойову зброю навіть у руках не тримав. Це дуже легко перевірити», - сказав генпродюсер каналу.

 

Пан Добродомов закликав Богдана Щура і керівництво львівської міліції не давати незаконних прохань чи наказів своїм підлеглим, котрі могли би перешкоджати журналістам у їхній діяльності, а у разі незгоди з діями журналістів порадив звертатися до суду.

 

«Будь-які інші дії, спрямовані на перешкоджання журналістами телеканалу ZIK здійснювати свою професійну діяльність вважатимемо тиском на нас та звертатимемося із відповідними заявами до Президента України, вищого керівництва МВСУ, СБУ, ГПУ і в міжнародні організації», - підсумував Дмитро Дробродомов.

 

Як писала «Детектор медіа», у жовтні 2010 року генеральний продюсер телеканалу ZIK та ведучий програми журналістських розслідувань «Хто тут живе?» Дмитро Добродомов подав заяви до управління СБУ у Львівській області та обласної прокуратури з проханням відреагувати на факти телефонних погроз від невідомих осіб.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY