detector.media
17.11.2011 12:11
Комітет свободи слова не підтримав створення ТСК з розслідування цифрового конкурсу
Розгляд закону про квоти перенесли на наступне засідання комітету

Комітет з питань свободи слова та інформації не підтримав створення тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з розслідування цифрового конкурсу.

 

16 листопада на засіданні комітету за проект постанови № 9303 «Про утворення ТСК ВРУ з питань розслідування дотримання законодавства при прийнятті рішень Національною радою з питань телебачення і радіомовлення під час проведення конкурсів та встановлення переможців конкурсів на отримання (переоформлення) ліцензій на мовлення в цифровому форматі, який відбувся у 2011 році» проголосувало всього троє членів комітету: Андрій Шевченко, Юрій Стець та Віктор Уколов.

 

Решта присутніх на засіданні членів комітету (Олена Бондаренко, Микола Баграєв, Олена Кондратюк та Володимир Ландік) утрималися.

 

Також комітет не підтримав законопроект № 6429 про внесення змін до закону «Про рекламу» щодо визначення часу закінчення, переривання телевізійної програми. Розглянувши поправки, які були внесені між першим і другим читанням, члени комітету вирішили рекомендувати Верховній Раді відхилити цей проект, мотивувавши тим, що поява ще одного обов'язкового напису на екрані перешкоджатиме глядачам, а також зменшенням надходжень за рекламу. Комітет і раніше рекомендував відхилити цей проект, однак парламент із ним не погоджувався.

 

Члени комітету зголосилися на пропозицію Олени Бондаренко і перенесли на наступне засідання розгляд закону про квоти із зауваженнями голови Верховної Ради і Головного юридичного управління парламенту. Також перенесено розгляд законопроекту № 6447-1 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення гарантій свободи слова та протидії цензурі, автором якого є народний депутат Олена Кондратюк.

 

Нагадаємо, 3 листопада Верховна Рада ухвалила закон, що скасував квоти на українську музику в ефірі та удвічі зменшив - на національний аудіовізуальний продукт. Президент Віктор Янукович під час засідання Гуманітарної ради 11 листопада заявив, що Верховна Рада перегляне закон про квоти.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY