detector.media
16.11.2011 10:24
Геращенко: На телеканалі «Рада» мають бути програми про євроінтеграцію і НАТО

Народний депутат, голова підкомітету з питань інформаційного забезпечення інтеграційних процесів Комітету з питань європейської інтеграції Ірина Геращенко пропонує запровадити на телеканалі «Рада» цикл інформаційних і просвітницьких передач про євроінтеграцію та співробітництво з НАТО. Про це повідомляє прес-служба депутата.

 

«Верховна Рада України має бути більш залучена до кампанії інформування населення про євроінтеграцію та співпрацю з Альянсом. Нераціонально використовувати телеканал "Рада" виключно для розлогих інтерв'ю депутатів, натомість, може бути набагато більше користі, якщо парламентський канал даватиме суспільству більше інформації щодо розуміння процесів євроінтеграції та співробітництва з Альянсом. Від цього імідж всієї Верховної Ради лише виграє», - наголосила депутат під час комітетських слухань «Оцінка виконання Річної національної програми співробітництва (РНП) Україна-НАТО на 2011 рік: досягнення і недоліки», які відбулися 15 листопада.

 

Ірина Геращенко  та голова Комітету з питань європейської інтеграції Борис Тарасюк запропонували у новоствореному Європейському центрі інформаційної підтримки («Інфоцентр») при парламенті проводити постійні навчальні семінари для журналістів щодо висвітлення міжнародної тематики, зокрема, теми євроінтеграції та співробітництва з НАТО. На їхню думку, особливо важлива така ініціатива для регіональних мас-медіа.

 

Геращенко вважає позитивним той факт, що в українських ЗМІ зменшилась кількість негативної та агресивної інформації щодо НАТО. При цьому вона наголосила, що інформація про Північноатлантичний альянс в медіа сьогодні в дефіциті. «У деяких українців залишається середньовічне уявлення про ці міжнародні структури, є брак реальної інформації про програми співпраці та угоди, що визначають діалог між Україною та європейськими організаціями», - зауважила депутат.

 

Ірина Геращенко має намір подати депутатські запити до Державного комітету телебачення і радіомовлення України  щодо використання коштів, виділених з бюджету на виконання Річної національної програми співробітництва Україна-НАТО на 2011 рік, та Державної цільової програми інформування громадськості з питань європейської інтеграції України на 2008-2011 роки.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY