detector.media
08.11.2011 14:28
Журналісти поскаржилися на погіршення умов роботи в уряді
Представників департаменту інформації та комунікацій з громадськістю Кабміну запросять на наступне засідання

Журналісти поскаржилися про погіршення умови роботи репортерів, які висвітлюють діяльність Кабінету Міністрів. Цю тему вони підняли на засіданні міжвідомчої робочої групи з аналізу стану додержання в Україні законодавства про свободу слова та захист прав журналістів 7 листопада.

 

За словами члена правління ГО «Детектор медіа» Світлани Остапи, під час засідань уряду представників ЗМІ ізолюють від міністрів, не даючи можливості взяти у них коментарі. «Раніше журналісти мали змогу взяти коментарі у міністрів, як це робиться у Верховній Раді. А зараз журналістів запрошують в окрему кімнату і транслюють їм засідання по телевізору. Дивитися трансляцію вони можуть і в редакціях, оскільки її здійснює Перший національний, а коментарі з важливих питань по телевізору не візьмеш. Журналісти просять легалізувати доступ до міністрів», - сказала пані Остапа.

 

Раніше про погіршення умов роботи урядових кореспондентів писав у своїй колонці на «Українській правді» журналіст Олексій Братущак. Зміни в роботі урядового прес-центру сталися восени, коли після ремонту приміщення прес-центру перенесли від зали засідань уряду на інший поверх. У відповідь на колонку пана Братущака перший віце-прем'єр-міністр Андрій Клюєв дав доручення забезпечити комфортні умови роботи журналістів під час засідань уряду й організувати доступ ЗМІ до міністрів. Однак цього так і не сталося.

 

Члени міжвідомчої робочої групи вирішили запросити на наступне засідання представників департаменту інформації та комунікацій з громадськістю Кабінету Міністрів та обговорити це питання.

 

 

 

Журналісти порушили питання про погіршення умов роботи репортерів в уряді

 

Нагадаємо, 7 листопада відбулося третє засідання міжвідомчої робочої групи, на кому учасники домовилися запровадити ідентифікацію журналістів, розглянули ситуацію навколо харківських телеканалів та випадки перешкоджань і ушкоджень журналістів з боку представників силових структур.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY