detector.media
08.11.2011 12:15
«Молодь України» і «Український футбол» вийшли з «Преси України»

Дві газети - «Молодь України» і «Український футбол» - вийшли зі складу державного видавництва «Преса України» та змінили засновників. Цю інформацію «Телекритиці» підтвердив головний редактор видань Сергій Бондаренко.

 

Новим засновником замість «Преси України» в «Молоді України» стало ТОВ «Молодь України», а в «Українського футболу» - видавничий дім «Український футбол». Товариства, за словами пана Бондаренка, засновані трудовим колективом.

 

«Такі зміни відбулись у зав'язку з тим, що, по-перше, "Преса України" орієнтована на те, щоб позбавитися збиткових напрямів, а ці дві газети разом приносили збитки. Друге - це те, що ці газети не розвивалися у видавництві. Бюджетні кошти виділялися якраз на те, щоб вони тільки існували в тому вигляді, в якому вони були. Розвитку не передбачалося. Були обмежені витрати на відрядження, на якісь піар-речі. Давно вже назрівало питання, щоб працювали люди на розповсюдження, на рекламу. В штаті була всього одна людина, яка цим займалася», - розповідає Сергій Бондаренко.

 

За словами головного редактора, передбачається, що відтепер газети розвиватимуться за рахунок інвесторів: «Є зацікавлені інвестори в обох видань, які готові вкладати гроші, щоб вони розвивалися». Хто є цими інвесторами, він поки що не уточнює. Наразі Сергій Бондаренко залишається головним редактором і «Молоді України», і «Українського футболу».

 

На запитання, чи зміниться концепція видань у зв'язку зі зміною засновників, пан Бондаренко відповів: «В "Українського футболу" концепція змінилася ще в квітні цього року. Видання було орієнтовано на широкі маси, орієнтувалося на футбол не лише на "Прем'єр-лігу", але й першу, другу ліги, чемпіонат аматорських колективів. Зараз ми розраховуємо на ті ж маси, але намагатимемося зробити контент більш цікавим, ексклюзивним. Фактично до квітня на 50% це були інтернет-передруківки. Зараз газета абсолютно ексклюзивна, всі інтерв'ю, звіти про матчі - ексклюзивні. Працює сім журналістів», - говорить пан Бондаренко. Також передбачається, що згодом з'явиться російськомовна версія «Українського футболу», оскільки, за його словами, дуже важко розповсюджувати україномовну газету в південних та східних районах.

 

«А "Молодь України" орієнтуватиметься більше на молодь», - додав Сергій Бондаренко.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY