detector.media
07.11.2011 13:29
У Запоріжжі відкрилася «Школа журналістських розслідувань» для студентів

У Запоріжжі відкрилася «Школа журналістських розслідувань», спрямована на навчання студентів навичкам розслідувальної журналістики. Проект створено на базі інтернет-порталу porogy.zp.ua за сприяння громадської організації «Союз молодих незалежних журналістів» та за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні.

 

Перший тренінг у рамках проекту відбувся в Запорізькому національному університеті 4 і 5 листопада. Протягом двох днів студенти факультету журналістики навчалися, як вибирати тему для розслідування, працювати з інформацією та базами даних, захищати себе і джерела, складати досьє.

 

Тренінг проводили координатор бюро журналістських розслідувань «Свідомо» Єгор Соболєв, головний редактор сайтів DT.ua і «Наші гроші» Олексій Шалайський, медіатренер, професійний журналіст Олександра Чуринова.

 

 


 

 

«Невмотивований пафос, низький рівень загальної ерудиції, а в деяких і відсутність логічного мислення - поширені помилки молодих журналістів», - наголошували тренери і радили молоді дотримуватися професійних стандартів професії і не вважати себе «пупом землі, інакше правду розкопають, але разом із журналістом».

 

 


 

 

У рамках проекту студенти мають написати власні статті, відвідати ще кілька тренінгів і постажуватися в українських розслідувальних бюро.

 

«Детектор медіа»

 

Фото Наталі Виговської

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY