detector.media
07.11.2011 11:32
Реклама в пресі додала 7%, на радіо – 20% за 9 місяців 2011 року

За результатами трьох кварталів приріст обсягів реклами на радіо склав 20%, у пресі - 7%, в аудорі - 18% у порівнянні з аналогічним періодом 2010 року. Такі дані отримала компанія «Комунікаційний альянс» у рамках свого власного моніторингу. 

 

Моніторинг базується на прайсових цінах, не враховує категорії рекламодавців «ЗМІ», «соціальна реклама», «реклама і маркетинг».

 

У пресі збільшення обсягів реклами у сторінках не спостерігається. Лідерство за рекламними зборами серед видавництв зберігають «Бурда Україна», «Український медіахолдинг» і «Едіпресс Україна». Збори «Бурда Україна» за 9 місяців склали 184 млн грн, УМХ - 183 млн грн, «Едіпрес Україна» - 133 млн грн.

 

Серед друкованих видань перший щабель за рівнем рекламних надходжень залишився за Cosmopolitan. Другу сходинку обіймає Elle, третю - «Коммерсантъ» зі своїми додатками.  

 

 

 

 

На ринку радіореклами можна відзначити тенденцію повернення мобільних операторів до списку найбільших рекламодавців. Зауважимо, що за результатами першого півріччя ні «Київстара», ні МТС у цьому списку не було. МТС також активний у спонсорських проявах на радіо.

 

 

 

 

 

 

 

Моніторинг преси здійснюється на базі 242 видань.

Моніторинг радіо - на базі 15 станцій.

Моніторинг аутдору - на базі площин у 28 містах України.

 

Методологія:

радіо - система R-events розробки AGB Nielsen Media Research;

преса - власна. Сканування видань та їх моніторинг в електронному вигляді. Розпізнання реклами здійснює людина; 

аутдор - власний польовий відділ. Дві інспекції фотографування площин протягом місяця. 

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY