detector.media
25.10.2011 14:50
Одеський кабельний оператор «Чорне море» готовий транслювати канал «Круг», якщо отримає сигнал

Одеський кабельний оператор «Чорне море» готовий виконувати свої зобов'язання з передачі сигналу кабельного телеканалу «Круг» до абонентів за умови наявності сигналу. Про це йдеться в повідомленні компанії щодо ситуації з вимкненням телеканалу «Круг», яке надійшло на адресу «Детектор медіа».

 

«На жаль, телекомпанія "Чорне море" виявилася втягнутою в суперечку між двома суб'єктами господарювання - ТРК "Круг" і ТРК "ЦТБ Одеса", і ця ситуація негативно відображається на діяльності нашої компанії», - зазначають у «Чорному морі» і додають, що станом на 24 жовтня жодна зі сторін спору письмово не повідомила «Чорне море» про причини відсутності сигналу.

 

Як повідомили «Детектор медіа» в «Чорному морі», 18 жовтня о 15:20 технічний персонал головної станції зафіксував відсутність сигналу телеканалу «Круг» у стволі релейного зв'язку, яким він доставляється на головну станцію телекомпанії «Чорне море». Для встановлення причини відсутності сигналу відповідальний працівник телекомпанії зв'язався з відповідальними працівниками обслуговуючої релейної станції, які у свою чергу повідомили про наявність технічної несправності і проведення робіт з її усунення.

 

Згідно з договором про передачу сигналу, що був укладений між ТРК «Круг» і кабельним оператором «Чорне море», «Круг» забезпечує передачу сигналу власних телепрограм до головної станції оператора самостійно. У свою чергу оператор приймає цей сигнал і забезпечує до нього доступ абонентів. Доставка сигналу до головної станції, зауважують у «Чорному морі», може здійснюватися радіорелейною лінією, оптичним кабелем або іншими способами.

 

«Телекомпанія "Чорне море" готова виконувати свої зобов'язання за договором № 20.12.07/ від 20.12.2007 року з передачі сигналу до абонентів, при наявності сигналу ТРК "Круг"», - наголошують у компанії.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 18 жовтня в кабельних мережах одеських операторів «Чорне море» і «Бриз» зник сигнал кабельної ТРК «Круг». Причиною стало те, що оператор радіорелейного зв'язку «ЦТБ Одеса» вивів з експлуатації власне обладнання і припинив доставку сигналу ТРК «Круг» до головних станцій кабельних операторів. Канал розцінює ці дії як саботаж з метою «догодити одеському міському голові Олексію Костусєву і вимкнути єдиний у місті опозиційний канал».

 

Із приводу вимкнення сигналу колектив ТРК «Круг» звернувся до голови Одеської облдержадміністрації Едуарда Матвійчука, президента України Віктора Януковича, генерального прокурора Віктора Пшонки, голови Антимонопольного комітету Василя Цушка, а також до низки посольств, міжнародних правозахисних організацій, профспілок і об'єднань журналістів з проханням втрутитися в ситуацію.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY