detector.media
25.10.2011 13:59
Ар’єв: Журналістські розслідування перестануть бути аргументом для звинувачення в злочині

Рішення Конституційного суду про те, що звинувачення в злочині не може ґрунтуватися на даних, отриманих незаконним способом, призведе до того, що журналістські розслідування просто «стрясатимуть повітря». Таку думку в ефірі 5-го каналу висловив народний депутат від фракції НУНС Володимир Ар'єв, повідомляє прес-служба «Народної самооборони».

 

«Я можу сказати одне, що журналістські розслідування в Україні фактично будуть тільки стрясати повітря, і матеріали, зібрані особистістю, неуповноваженою державою, будуть тільки папером або відео, як інформація для суспільства», - сказав він.

 

На його думку, фіксація громадянами України факту злочину не повинна бути перешкодою для того, щоб у суді встановити міру провини тієї людини, проти якого був зібраний цей фактаж.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 21 жовтня Конституційний суд роз'яснив, що обвинувачення у скоєннi злочину не може ґрунтуватися на даних, отриманих без дотримання Конституцiї або з порушенням законiв. А визнаватися допустимими i використовуватися як докази в кримiнальнiй справi можуть лише такi фактичнi данi, якi отриманi вiдповiдно до вимог кримiнально-процесуального законодавства. «Проведення оперативно-розшукової дiяльностi громадськими, приватними органiзацiями та особами, iншими органами або їх пiдроздiлами, окрiм визначених у ч.1 цiєї статтi (МВС, СБУ, Служба зовнішньої розвідки, Держприкордонслужба, Управління держохорони, податкова міліція, кримінально-виконавча служба, Міноборони. - ТК) заборонено», - наголошено в рiшеннi суду.

 

Нагадаємо, у серпні суд долучив до справи Юлії Тимошенко розслідування «Української правди» стосовно впливу Адміністрації президента на процес над Юлією Тимошенко.

 

Водночас у жовтні суд у справі Юрія Луценка відмовився викликати в якості свідка журналіста ТВі Костянтина Усова, який своїм розслідуванням довів тиск прокуратури на свідків у його справі.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY