detector.media
24.10.2011 18:30
Яніна Соколовська: Інтерв’ю Тимошенко подали як нове через помилку співробітника izvestia.ru

Головний редактор «Известий в Украине» Яніна Соколовська зазначила, що компіляція старих інтерв'ю Юлії Тимошенко була подана на російському сайті  izvestia.ru як новий матеріал через помилку нового співробітника. Про це вона розказала у коментарі «Детектор медіа».

 

Сьогодні на російському сайті «Известий» було опубліковано матеріал Яніни Соколовської під назвою «Российские силовики начинают уничтожать меня. А я дарила Москве мраморные панно» (який потім було змінено на «Каждый новый генпрокурор Украины хочет завести против меня уголовное дело»). Нарізана зі старих інтерв'ю Юлії Тимошенко інформація була подана як новий матеріал. У коментарі «Українській правді» прес-секретар Тимошенко Марина Сорока зазначила, що лідер «Батьківщини» не давала інтерв'ю газеті «Известия», і назвала його фальшивкою.

 

На українському сайті видання вийшов інший матеріал - «С новым газом: Против Юлии Тимошенко открыли пятое уголовное дело».

 

За словами Яніни Соколовської, новий недосвідчений співробітник російських «Известий» взяв довідковий матеріал, підготовлений для статті про Тимошенко, і подав його як її інтерв'ю.

 

«У ньому були зібрані усі інтерв'ю, які я у неї брала за всі роки - починаючи з 90-х і закінчуючи останніми. Але він зробив таку помилку. З російського сайту матеріал знятий.  У нас на сайті висить і сам текст, і довідка з точною вказівкою про те, що Тимошенко говорила раніше, і згадується про ту справу, яку зараз реанімовано», - сказала вона.

 

Увечері на російському сайті «Известий» з'явилось повідомлення, у якому редакція просить вибачення за те, що «в результате ошибки компиляция из разговоров Юлии Тимошенко с «Известиями» разных лет была подана на сайте как свежее інтерв'ю». «К сожалению, справочный материал к статье о новом деле против Тимошенко был воспринят неопытным сотрудником как эксклюзивное интервью с бывшим премьером Украины. Приносим всем свои извинения», - пише редакція.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY