detector.media
20.10.2011 16:23
Премію імені В’ячеслава Чорновола отримав Мирослав Мамчак

Премію імені В'ячеслава Чорновола за кращу публіцистичну роботу в галузі журналістики присуджено науково-популярній книзі Мирослава Мамчака «Тарас Шевченко і флот». Таке рішення було прийняте на засіданні Комітету з премії імені В'ячеслава Чорновола 20 жовтня, повідомляє Державний комітет телебачення і радіомовлення.

 

Книга заслуженого журналіста України, екс-головного редактора ТРК «Бриз» українського флоту Мирослава Мамчака є першим в Україні комплексним журналістським дослідженням маловідомої сторінки біографії Тараса Шевченка під час його дворічної служби на засланні у складі Аральської морської експедиції. Разом з тим, праця висвітлює також морську тематику в художній і мистецькій творчості Кобзаря.

 

Лауреат премії отримає грошову винагороду у розмірі 5 тисяч гривень.

 

Загалом на здобуття премії в Держкомтелерадіо надійшло 79 творчих робіт, серед них - публікації в друкованих ЗМІ, теле- та радіороботи. Твори подали 27 авторів з 10 регіонів України.

 

Розгляд поданих робіт здійснював Комітет з премії імені В'ячеслава Чорновола, який очолює голова Держкомтелерадіо Олександр Курдінович. До складу Комітету також входять представники Міністерства культури і туризму, Національної спілки журналістів, громадської організації «Всеукраїнський благодійний фонд "Журналістська ініціатива"».

 

Нагадаємо, що премія імені В'ячеслава Чорновола започаткована постановою уряду від 27 червня 2003 року і присуджується щорічно, починаючи з 2004 року.

 

На здобуття цієї відзнаки приймаються нові оригінальні публіцистичні твори у галузі інформаційної діяльності, що сприяють утвердженню історичної пам'яті народу, його національної свідомості та самобутності, спрямовані на державотворення і демократизацію українського суспільства. Твори мають бути опубліковані (оприлюднені) у завершеному вигляді протягом останніх трьох років.

 

Свого часу премію імені В'ячеслава Чорновола отримували:

 

2004 рік - Василь Кривий, редактор Кельменецької районної газети «Рідне слово» (Чернівецька область) за публікацію «Пуста хата», опубліковану в газеті «Буковина»;

 

2005 рік - Серафима Розумович за публікацію в газеті «Сутінки в імперії бідності», опубліковану в газеті «Літературна Україна»;

 

2006 рік - Костянтин Перцовський за публікацію «Я - українець!», оприлюднену в газеті «Голос України»;

 

2007 рік - Іван Корсак за публікацію «Гетьманич Орлик», оприлюднену в газеті «Сім'я і дім», (м.Луцьк);

 

2008 рік - Леонід Мужук (Київська регіональна державна телерадіокомпанія) за фільм-дилогію «33» (Фільм 1. «Материнський спогад», фільм 2. «Материнський заповіт»);

 

2009 рік - колектив Закарпатської ОДТРК (автор сценарію і керівник телепроекту - Кешеля Дмитро Михайлович. Співавтори: Янкович Мелінда Миколаївна - режисер, Талабіра Олександра Іванівна - журналіст, Штефуца Наталія Богданівна - журналіст, Дуда Володимир Федорович) за фільм «Гіркота солодкої землі», присвячений 70 річчю створення Карпатської України;

 

2010 рік - Сергій Дзюба за книгу «Замінований рай».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY