detector.media
20.10.2011 13:22
Миколаївський журналіст перебуває у важкому стані після пострілу в голову

Журналіст миколаївської газети «Наше місто» Олександр Влащенко перебуває у тяжкому стані після нападу в ніч на 17 жовтня. Невідомі злочинці вистрілили йому в голову, і куля застрягла у нього в мозку. Про це йдеться в заяві міжнародної організації «Репортери без кордонів», яка приголомшена фактом нападу на журналіста.

 

«Ми висловлюємо нашу підтримку Влащенку, його сім'ї і колегам. Це добре, що міліція розглядає професійну діяльність журналіста як одну з версій нападу, - заявляють «Репортери без кордонів». - Ця можливість повинна бути серйозно розглянута. Це повинно стати предметом повного і безстороннього розслідування».

 

На Олександра Влащенка напали, коли він повертався додому з роботи, близько опівночі. Невідомі вистрілили йому в голову, і забрали обидва його мобільні телефони і фотоапарат. Однак, зазначають «Репортери без кордонів», злочинці лишили гроші, які були у нього в кишені (близько 300 грн). Оскільки це є досить суттєвою сумою, а вони її не відібрали, можна припустити, що це було не просто пограбуванням, вважають в організації.

 

Як писала «Детектор медіа», міліція порушив кримінальну справу за фактом розбою та замаху на умисне вбивство журналіста.

 

Олександр Влащенко часто критикував місцеву владу, писав на гострі теми, пов'язані з розслідуванням і викриттям корупції. За словами головного редактора газети «Наше місто» Анатолія Остафійчука, часто у коментарях під матеріалами Влащенка були погрози. «На журналістів часто нападають у Миколаєві, але це вперше, коли у журналіста стріляють через його професійну діяльність», - заявив пан Остафійчук «Репортерам без кордонів».

 

У міжнародній організації нагадують, що фізичні напади на журналістів є одною з головних проблем в Україні, де свобода слова погіршилась за останні 18 місяців. Зараз Україна посідає 131 сходинку серед 178 країн у Всесвітньому рейтингу свободи слова від «Репортерів без кордонів».

 

Колеги Олександра Влащенка просять усіх охочих допомогти в лікуванні журналіста перевести кошти на рахунок:

 

Отримувач: ПриватБанк

Назва банку: ПриватБанк

Номер рахунку: 29244825509100

МФО: 305299

ОКПО: 14360570

Призначення платежу: для поповнення рахунку № 4405 8858 1742 0075 - для лікування Олександра Влащенка

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY