detector.media
20.10.2011 11:51
Напад на миколаївського журналіста: обставини та версії
Напад на миколаївського журналіста: обставини та версії
Міліція Миколаєва перекваліфікувала статтю кримінальної справи, порушеної за фактом нападу на журналіста газети «Наше місто – Миколаїв» Олександра Влащенка з «грабежу» на «замах на вбивство». Зараз журналіст, якого було поранено в голову із, вірогідно, пневматичної зброї, перебуває у нейрохірургічному відділенні лікарні у стабільно важкому стані.

Про можливі причини нападу на журналіста розповіла головний редактор газети «Наше місто - Миколаїв» Ірина Чернишова.


- Що відомо про обставини замаху?

- На жаль, у самого Олександра, як кажуть лікарі, ретроградна амнезія. Він не пам'ятає не лише моменту нападу, але й взагалі того вечора. Напад стався у ніч з неділі на понеділок. Він у цей день був у редакції, бо виконував одне завдання. Близько 23-ї він вийшов з редакції, провів свою дівчину, яка приходила до нього... Додому він не дійшов. Зараз міліція опитує свідків. Сподіваємося, що хтось відгукнеться.


- Якими журналістськими розслідуваннями займався Олександр Влащенко?

- Він працював по кількох напрямках. Це житлово-комунальне господарство. Був кореспондентом на сесіях обласної ради.
 

Наприклад, була в нього така публікація. Звернулися до нас мешканці, що в них не склалися стосунки із керівництвом ЖЕКу. І коли він почав цю тему досліджувати - з'ясувалося, що там все не так просто, що там є корупційні схеми, і взагалі - як цей ЖЕК потрапив на це місце, як він виграв конкурс на обслуговування.


- Чи пов'язує міліція замах із професійною діяльністю журналіста?
- Міліція розглядає зараз дві основні версії. Одна з них - замах у зв'язку з його професійною діяльністю. Ми ділилися нашими здогадками, надавали публікації Олександра для дослідження.


І друга версія - це напад з метою пограбування. В Олександра справді забрали сумку, в якій був фотоапарат, диктофон і два його мобільні телефони. Але в кишені його куртки залишилися приблизно триста гривень. Тобто, забрали речі, які ще треба продати. А «живі» гроші залишилися в нього в кишені.

 

Дмитро Шурхало, «Україна молода»

Ілюстрація - «Україна молода»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY