detector.media
18.10.2011 14:43
Українських журналістів у Донецьку обмежують у доступі до учасників українсько-російського форуму

Охорона, що забезпечує порядок під час ІІ Українсько-російського міжрегіонального економічного форуму, обмежує пересування виставковим комплексом «ЕкспоДонбас» українських журналістів. Про це повідомляє «Остров».

 

При спробі журналіста переглянути експонати виставки охорона запитала: «Ви яка преса? Донецька? Вам не можна проходити». На запитання, чому пропустили інших журналістів, охоронець відповів: «Це російська преса. Їм дозволено, вони домовилися зі своєю прес-службою. А ви йдіть зі своєю домовляйтеся».

 

Крім того, представники російських ЗМІ на форумі можуть спілкуватися з міністрами, тимчасом як українські ЗМІ туди не допущені.

 

За інформацією «Острова», метою безпеки гостей економічного форуму правоохоронці закрили у виставковому комплексі «ЕкспоДонбас» громадські вбиральні. Натомість керівник прес-служби голови Донецької обласної державної адміністрації Римма Філь повідомила, що доступ журналістів до вбиралень є. «Є вільний доступ до туалетів. Є черги, але доступ є», - сказала вона.

 

Крім того, пані Філь повідомила, що прес-служба губернатора не має жодного стосунку до того, що українських журналістів охорона не допустила до спілкування з членами делегації Російської Федерації. «А до російських міністрів українських журналістів не пустили, тому що це не наша компетенція. Українські міністри і бізнес вільно спілкувалися з пресою», - сказала вона.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY