detector.media
18.10.2011 13:59
В Ємені вбито шостого за рік журналіста

Оператор телевізійного каналу Al-Yemen  Абд аль-Ґані аль Бурейхі  загинув під час  масових сутичок у Сані між демонстрантами та силами безпеки, повідомили 17 жовтня «Репортери без кордонів» (RSF). Два  оператори  катарської телекомпанії  Al-Jazeera  отримали поранення.

 

Відколи у лютому розпочався народний рух з вимогою відставки президента Алі Абдулли Салеха, вже вбито 6 журналістів.

 

У минулі декілька днів репортери стали жертвами нових політичних репресій, повідомляє RSF. Зокрема, у Сані арештовано редактора сайту 3 лютого аль-Каріма Таїла, який висвітлював рух спротиву проти диктатора

 

Під час боїв, що відбулися у столиці країни між силами безпеки та солдатами бронетанкової дивізії, яка підтримує протестувальників, загорілася штаб-квартира приватної телестанції  Al-Saida. Знищено чимало технічного устаткування та завдано іншої матеріальної шкоди.

 

Водночас, відколи президент повернувся з лікування у Саудівській Аравії, проурядові телестанції ведуть «кампанію ненависті»  проти опозиційних режиму репортерів, звинувачуючи їх  у зраді та шпигунстві, відзначають «Репортери без кордонів». Це спричинило хвилю насильства, жертвою якого стають дедалі більше працівників медіа.       

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY