detector.media
11.10.2011 11:33
До Печерського суду потрапили близько 100 журналістів. Чергу займали з ночі
У деяких з них невідомі жбурляли скло

До залу Печерського районного суду міста Києва, де сьогодні, 12 жовтня, має бути оголошений вирок у справі проти екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, вдалося потрапити близько 100 журналістам, операторам та фотографам. Про це «Детектор медіа» повідомив керівник відділу зв'язків з громадськістю ГУ МВС у місті Києві Володимир Поліщук.

 

«Такої кількості журналістів коло зали суду, як сьогодні, ще ніколи не було. Всі, хто бажали зайти туди до 9 години, туди зайшли. Крім того, є багато тих журналістів, які прийшли, коли вже розпочалося засідання, вони, на жаль, не змогли потрапити. Але там немає жодної можливості. У залі всі стоять», - сказав він.

 

Натомість «Українська правда» повідомляє, що журналісти, які прийшли до суду о 7:50 «уже не могли потрапити не те, що до будівлі суду, а навіть до внутрішнього двору».

 

За інформацією кореспондента ТК, який зараз перебуває коло приміщення суду, через міліцейський кордон не вдалося пройти близько 150 журналістам, операторам та фотографам. Серед них - представники китайських, французьких та шведських ЗМІ. За даними ТК, є багато випадків, коли до зали суду увійшли журналісти без операторів і тепер не можуть з ними помінятися місцями, щоб дати змогу провести зйомку.

 

Як повідомив Володимир Поліщук, деякі журналісти займали чергу, щоб увійти до зали суду, з першої години ночі.

 

Інформаційне агентство УНІАН пише, що «за словами журналістів, яким вдалося опинитися у залі засідань, у них невідомі жбурляли жмені битого скла, коли вони заходили в арку суду». Однак пан Поліщук зазначив, що не бачив таких випадків і з приводу них до нього ще не зверталися.

 

Нагадаємо, з 9-ї ранку суддя Родіон Кірєєв зачитує вирок суду.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY