detector.media
06.10.2011 11:13
Комітет зі свободи слова розпланував роботу на вересень-січень

5 жовтня на черговому засіданні члени парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації затвердили план роботи на вересень 2011-го - січень 2012 років.

 

Комітет є головним у підготовці 29 законопроектів. Ще має розглянути і подати свої пропозиції до семи інших проектів: про внесення зміни та доповнень до деяких законів України щодо передвиборної агітації та висвітлення виборчого процесу у ЗМІ (№ 2764); про внесення змін до деяких законів України щодо заборони проведення перевірок засобів масової інформації у період передвиборної агітації (№ 7282) та інші.

 

Багато законопроектів, у підготовці яких Комітет є головним, вносять зміни до закону «Про телебачення і радіомовлення». А саме: щодо національних теле- та радіокомпаній України (№ 2445), щодо надання телеканалами ідентифікуючої інформації про участь держави та органів місцевого самоврядування у створенні телепрограм (№ 8365), щодо уточнення терміну «національний аудіовізуальний продукт»  (№ 8142), щодо приведення у відповідність із вимогами Європейської Конвенції про транскордонне телебачення до програмної концепції мовлення (№ 6342), щодо регулювання трансляції програм і передач з платними інтерактивними конкурсами (№ 4510), організація сурдоперекладу в державних телеорганізаціях (№ 8214).

 

Ще більше змін планується розглянути до закону «Про рекламу». Зокрема, щодо ідентифікації соціальної реклами та регулювання окремих видів рекламної діяльності політичних партій та громадських організацій (№ 3002); щодо розташування засобів зовнішньої реклами (№ 8017), щодо обмеження реклами лікарських засобів (№ 8065); щодо приведення у відповідність із Європейською конвенцією про транскордонне телебачення (№ 3081); щодо уточнення поняття «спеціалізовані видання» та усунення протиріч між окремими положеннями Закону (№ 5316); щодо визначення часу закінчення переривання телевізійної програми(№ 6429); щодо уточнення сфери застосування Закону та удосконалення окремих положень (№ 8569); щодо реклами алкогольних напоїв та пива (№ 9099).

 

Члени Комітету планують провести два виїзні засідання, присвячені законодавчому забезпеченню та шляхам впровадження суспільного телебачення і радіомовлення за участі НТКУ та НРКУ (жовтень) та виробленню стратегії діяльності телерадіокомпаній в умовах переходу на цифрові технології мовлення (у листопаді спільно з Національною  радою України з питань телебачення і радіомовлення та Державним комітетом телебачення і радіомовлення України). Зауважимо, що останні роки Комітету не вдалося провести жодного виїзного засідання.

 

Щодо питань, які розглядатимуться у порядку контролю за виконанням законів, постанов Верховної Ради, власних рішень, то таких заплановано всього два: стан впровадження цифрового мовлення в Україні (у рамках виконання Рекомендацій парламентських слухань «Про стан свободи слова у регіональних засобах масової інформації» від 2 грудня 2009 року) та стан виконання Постанови Верховної Ради України від 23 листопада 2007 року № 3-VI «Про порядок висвітлення роботи Верховної Ради України шостого скликання».

 

Крім того члени Комітету планують провести і взяти участь у низці заходів: у нараді щодо контролю виконання законодавства у сфері реклами; засіданні круглого столу з представниками Управління Державної охорони України,  Генеральної прокуратури України, Міністерства  внутрішніх справ, Служби безпеки України за фактами конфліктних ситуацій між журналістами та представниками силових структур тощо.

 

Також заплановані комітетські слухання: спільно з Національною  радою України з питань телебачення і радіомовлення на тему: «Впровадження цифрових стандартів мовлення в Україні» (жовтень) та разом із Комітетом з питань європейської інтеграції на тему «Європейська конвенція про транскордонне телебачення як інструмент реалізації європейського вибору України: наслідки для національного законодавства та пошук оптимальних рішень» (грудень).

 

Повністю з планом Комітету можна ознайомитися тут.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY