detector.media
05.10.2011 18:45
Шарій хоче позиватися до прес-служби київської міліції

Оглядач «Обозревателя» Анатолій Шарій планує подавати позов до суду щодо дій відділу зв'язків з громадськістю ГУ МВС у Києві. Про це він розповів у коментарі «Детектор медіа».

 

За його словами, повідомлення відділу зв'язків із громадськістю, у якому йдеться про порушення кримінальної справи проти нього, є незаконним. Як повідомляла ТК, справу порушено у зв'язку з тим, що, на думку правоохоронних органів, Анатолій Шарій «інсценував замах на вбивство самого себе з використанням вогнепальної зброї».

 

«Вони у стверджувальній формі кажуть про те, що я, Шарій, здійснив те і те. Ніхто не може бути визнаним винним до суду. Вони наплювали на Конституцію. Вони кажуть, що в них є беззаперечні докази, але вони мають надати їх суду, і суд вже вирішить, наскільки вони беззаперечні. Тому юридичний відділ «Обозревателя» вже підготував позови до  ВЗГ ГУМВС у Києві. До того ж, вони чомусь у цьому прес-релізі розписуються за прокуратуру», - сказав він.

 

Найближчим часом, за словами пана Шарія, прес-службі київської міліції буде надісланий лист з попередженням про те, що розповсюдження цієї інформації до рішення суду порочать честь і гідність журналіста. «Це у наслідку дає можливість Шарію звернутись до суду про захист своїх прав. Найменший відступ від презумпції невинності веде до порушення прав та законних інтересів громадян», - йдеться у листі. Також у цьому листі ВЗГ ГУМВС закликають спростувати це повідомлення у всіх ЗМІ, де воно було розміщене, і принести публічні вибачення Анатолію Шарію. «Якщо вони за три дні цього не зроблять, тоді ми подаємо до суду і виграємо цю справу», - сказав пан Шарій.

 

Пан Шарій зазначив, що 4 жовтня його запросили до Адміністрації президента (до кого саме - журналіст не уточнює), де зазначили, що президенту готується доповідна записка щодо його справи, а наприкінці жовтня планується провести засідання міжвідомчої робочої групи при АП. І саме це, на його думку сприяло тому, що вже на наступний день, 5 жовтня, на сайті ГУМВС у Києві з'явилась інформація про кримінальну справу проти нього, хоча сама справа була порушена 14 днів назад (21 вересня).

 

Також він переконаний, що порушення кримінальної справи пов'язане з його журналістською діяльністю, а саме з виходом критичних щодо діяльності міліції матеріалів. Шарій звертає увагу, що кримінальна справа про замах на його вбивство була закрита, а замість неї 21 вересня відкрита нова - за статтею 383, частина 2 Кримінального кодексу України - «Завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину». Саме 21 вересня вийшов його матеріал «МВД и езиды. Миллионы на крови Часть 1-я», де керівництво МВС було звинувачене у тому, що отримало хабар за незаконне утримання обвинуваченого у вбивстві власника «4room» Мераба Суслова.

 

Анатолій Шарій переконаний, що у міліції шукають приводів його затримати: «А коли вони мене закриють, то зі мною трапиться або бійка з сокамерниками, або хвороба серця чи щось подібне. Тому я би хотів, щоб ЗМІ ставились з застереженням до повідомлень МВД. Вони зараз грають у гру без правил».

 

Нагадаємо,  о 2.40 ночі 13 липня невідомі стріляли в машину кореспондента інтернет-видання «Обозреватель» Анатолія Шарія.  Внаслідок цих подій за фактом замаху на вбивство Солом'янське райуправління міліції порушило кримінальну справу.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY