detector.media
05.10.2011 13:39
Держкомтелерадіо готує проект про добровільне роздержавлення комунальних ЗМІ
Голова Держкомтелерадіо пообіцяв протягом жовтня зареєструвати законопроект у парламенті

Найближчим часом до парламенту буде внесено законопроект про роздержавлення комунальних друкованих ЗМІ, розроблений Держкомтелерадіо. Про це повідомив голова державного органу Олександр Курдінович під час засідання міжвідомчої робочої групи з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів 4 жовтня.

 

За його словами, головна ідея проекту полягає в добровільному принципі роздержавлення.

 

Звітуючи про перевірки фактів тиску на ЗМІ, Олександр Курдінович зазначив, що левову частку випадків припинення або недостатнього фінансування комунальних ЗМІ, звернень, пов'язаних з розглядом питань з нарахуванням пенсій, підвищенням заробітної плати журналістам, конфліктів на місцевому рівні між засновниками ЗМІ та відповідними редакціями можна буде вирішити з ухваленням закону про роздержавлення. 

 

«Вирішення цього "вічного" питання може бути, на думку Держкомтелерадіо, виключно в прийнятті закону України про роздержавлення комунальних друкованих ЗМІ. Відповідний законопроект готується комітетом і стосунки між редакціями і засновниками можуть бути вирішені», - сказав голова комітету.

 

Конфлікти між редакціями і засновниками на сьогодні є в багатьох областях, зокрема в Харківській, Полтавській, Сумській та ін.

 

Нагадаємо, 2010 року було зареєстровано два законопроекти про роздержавлення (влітку - №6468 «Про реформу державної та комунальної преси», автор - народний депутат Степан Курпіль із фракції БЮТ - «Батьківщина», а восени - №7313 «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації», внесений Кабміном). Під час їх підготовки урядовий проект було відкликано через порушення строків реєстрації.

 

Як писала ТК, члени парламентського Комітету з питань свободи слова одноголосно затвердили рекомендації слухань «Про реформування державної та комунальної преси в Україні», які відбулися 22 грудня 2010 року, однією з рекомендацій яких була вимога підтримати законопроект народного депутата Степана Курпіля. Згодом законопроект Курпіля було відхилено і знято з розгляду.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY