detector.media
05.10.2011 12:46
КЗЖ відзначив нагородами за мужність чотирьох репортерів

Нью-йоркський Комітет захисту журналістів (CPJ) відзначив за мужність чотирьох репортерів. Міжнародну нагороду за свободу преси отримають цього року Мансур аль-Джамрі  (засновник і головний редактор першої в країні незалежної щоденної  газети  Al-Wasat, Бахрейн), Наталія Радіна (головний редактор опозиційного новинного сайту «Хартія 97»,  Білорусь), Артуро Вальдес Карденас (засновник тижневого видання  Ríodoce, що викриває злочинність і корупцію, Мексика)  та Умар Чіма (репортер щоденної газети The News,  Пакистан), повідомила у вівторок міжнародна громадська організація.

 

«Ми пишаємося тим, що вшановуємо цих журналістів, які настирливо надають інформацію всупереч суворій цензурі, що має на меті замовчати непідхожу  правду»,  - заявив виконавчий директор КЗЖ  Джоел Саймон.  - Даючи відсіч погрозам і зловживаннямвони оприлюднюють події, що відбуваються в їхніх країнах,  і забезпечують наше універсальне право на незалежну, достовірну інформацію». 

 

Церемонія нагородження відбудеться 22 листопада у Нью-Йорку.  

 

 

 

Того ж дня нагороду КЗЖ-2009 буде вручено опозиційному азербайджанському журналісту Ейнуллі Фатуллаєву, який, перебуваючи в ув'язненні, не мав змоги отримати її раніше.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY