detector.media
03.10.2011 16:41
Через сюжет у «Грошах» правоохоронці покарали командира, який здавав солдат у найми

Завдяки журналістському розслідуванню, яке проводилося під час підготовки сюжету програми «Гроші» каналу «1+1», притягнуто до відповідальності військового, який здавав солдат у найми.

 

Співробітники Кримського територіального управління Військової служби правопорядку у Збройних Силах України притягнули до відповідальності командира однієї з військових частин Повітряних Сил ЗС України. Цю інформацію «Детектор медіа» підтвердив журналіст проекту «Гроші» Денис Данько.

 

Як уточнив пан Данько, сюжет, який він знімав 27 серпня в Ялті, розповідає, як командир видає солдатів за гроші на роботи: «Ми взяли цих солдатів, відео, поїхали у ВСП, Військову службу правопорядку, здали цю інформацію, а ті вже поїхали з перевіркою у військову частину», - розповідає журналіст.

 

За інформацією сайту Міноборони, для перевірки інформації про незаконне використання військовослужбовців строкової служби того ж дня виїхала оперативна група на чолі із заступником начальника Кримського територіального управління ВСП з виховної роботи підполковником Олексієм Аврамченком.

 

«У ході роботи оперативної групи було встановлено факт передачі грошової винагороди в сумі 200 гривень командиру військової частини та виділення ним двох військовослужбовців строкової служби для виконання робіт щодо завантаження та розвантаження цегли в інтересах цивільної особи», - йдеться у повідомленні Міноборони.

 

За фактом незаконного використання військовослужбовців строкової служби Кримським територіальним управлінням ВСП у ЗС України призначена перевірка в порядку статті 97 Кримінально-процесуального кодексу України та складений протокол про адміністративне правопорушення, пов'язане з корупцією.

 

Нагадаємо, нещодавно через сюжет, який вийшов у програмі «Гроші» про проституцію в українській армії керівництво Генерального штабу Збройних сил України і військова прокуратура Київського гарнізону спільно з Управлінням СБУ проводять перевірки у військових частинах, які було показано у проекті.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY