detector.media
29.09.2011 08:51
Через сюжет «1+1» про проституцію в українській армії проводиться перевірка

Прес-служба Міноборони України вважає, що сюжет про проституцію в армії, який вийшов 27 вересня на телеканалі «1+1» у програмі «Гроші», сфабрикований і не відповідає дійсності, пише «Інтерфакс-Україна».

 

На думку представників відомства, телевiзiйники намагалися спровокувати солдат строкової служби до розмов щодо надання ними інтимних послуг за грошi. «Усе це вдало зрежисоване дійство записувалося прихованою відеокамерою i потiм було подано в ефір як ствердження про нібито наявну в деяких військових частинах налагоджену систему з надання інтимних послуг солдатами. Більше того, нібито командири примушують солдатів надавати такі послуги», - йдеться в повiдомленнi департаменту преси та зв'язкiв зi ЗМI Мiноборони.

 

У повiдомленнi наголошується, що в сюжетi було використано аматорське вiдео, яке не має нiякого вiдношення до української армiї: «Цi матеріали вiдзнято у збройних силах сусiдньої держави й "узято" в мережi Iнтернет, армiйськi однострої тому пiдтвердження», - наголошує департамент.


 

«Уся ця брудна нiсенiтниця, сфабрикована без будь-яких фактiв або переконливих доказiв, не сприяє вирiшенню проблем, що сьогоднi iснують у суспiльствi, а лише завдає шкоди нашiй армiї як невiд'ємнiй частинi української громади. Намагання за будь-яку цiну пiдвищити рейтинг програми не робить честi популярному телевiзiйному каналу. Насамперед, це був виклик людям у погонах, якi в непростих умовах сьогодення сумлiнно виконують службовi обов'язки з захисту нашої держави», - наголошується в повiдомленнi.


 

Як повідомили «Детектор медіа», у прес-службі каналу «1+1», за фактом сюжету програми «Гроші», керівництво Генерального штабу Збройних сил України і військова прокуратура Київського гарнізону спільно з Управлінням СБУ проводять перевірки у військових частинах, які було показано.

 

Нагадаємо, журналісти «Грошей» виявили, що у деяких українських військових частинах офіцери «здають» солдат у оренду для надання сексуальних послуг усім бажаючим та отримують за це гроші - від 250 до 500 гривень.

 

«Прес-служба Міністерства оборони знайшла у діях журналістів каналу "1+1" провокації та фабрикування даних, що є дивним з огляду на те, що у звинуваченнях Міноборони немає жодних заперечень щодо фактів, виявлених програмою «Гроші». Офіційні перевірки, які розпочалися після сюжету, виявлять факти, отже до їх закінчення підстав до звинувачень каналу немає. Канал "1+1" продовжуватиме стежити за цією ситуацією», - прокоментували на каналі.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY