detector.media
23.09.2011 11:43
ОБСЄ закликає Україну розібратися з харківськими каналами

Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуня Міятович закликала українську владу відновити відновити мовлення каналу АТН у Харкові, пише УНІАН з посиланням на прес-службу ОБСЄ.

 

У своєму листі до міністра закордонних справ України Костянтина Грищенка представник ОБСЄ зазначила, що було вжито різні адміністративні заходи, щоб припинити роботу телеканалу: «Особливо турбує той факт, що ТРК "Фора" і ТРК "А/ТВК", які використовували й передавали новини АТН, були відключені від ефіру, незважаючи на наявність діючих ліцензій», - зазначила пані Міятович.

 

Нагадаємо, харківський телеканал АТН («Агентство Телевидения Новости») звинувачує міського голову Геннадія Кернеса у «безпрецедентному тиску» та підозрює його у зловживанні службовим становищем, яке призвело до позбавлення каналу можливості виходити в ефір. Зокрема, АТН заявляє, що Геннадій Кернес чинить тиск на Харківську санітарно-епідеміологічну станцію, Харківський ОРТПЦ, провайдера «Датагруп» і «Велком. Телеком».

 

Окрім АТН було припинене мовлення телеканалів «Фора» і «А/ТВК», які транслювали новини АТН.

 

У свою чергу, Харківська СЕС заявила, що ніякого тиску на органи державного санітарно-епідеміологічного нагляду і, зокрема, на Харківську міську СЕС Геннадій Кернес не чинить.

 

Сам Геннадій Кернес просить Комітет з питань свободи слова та інформації вивчити ситуацію з вимкненням харківських каналів та заперечує тиск зі свого боку. Раніше пан Кернес пояснював заяви АТН тим, що телекомпанія таким чином виконує політичне замовлення та називав цю ситуацію бізнес-історією.

 

Тим часом громадські організації закликають віце-прем'єр-міністра - міністра інфраструктури Бориса Колеснікова просять перевірити дії Харківського ОРТПЦ у ситуації з вимкненням каналів.

 

Президент України Віктор Янукович доручив Кабінету Міністрів України та Генеральній прокуратурі України з'ясувати, чи не були порушені права ЗМІ. До Генеральної прокуратури має намір звернутися і Комітет з питань свободи слова та інформації. Також члени Комітету хочуть особисто відвідати Харків.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY