detector.media
22.09.2011 12:29
Світовий медіаконгрес IPI відбудеться без участі України

Цьогорічний світовий конгрес віденського Міжнародного інституту преси (IPI) відбудеться 24-27 вересня у Тайбеї (Тайвань), повідомила 22 вересня міжнародна громадська організація. Головна тема форуму - The Asian Media Century («Століття азійських медіа»), на ньому обговорюватимуть також зміни у сфері медіа, проблеми свободи преси у глобальних масштабах.

 

«У всьому світі свобода преси наражається на ризики, журналістів продовжують переслідувати і залякувати, - заявила директор IPI Елісон Бетел Маккензі. - Ми сподіваємося сприяти посиленню заангажованої журналістської спільноти, відданої свободі медіа, заохочувати репортерську професію, інновації, етику та найкращий медійний досвід».

 

У роботі конгресу візьмуть участь понад 250 видавців, редакторів видань і видатних журналістів із 45 країн світу. Як повідомили «Детектор медіа» у Національній спілці журналістів та в Незалежній медіа-профспілці, Україна не буде представлена на світовому форумі. «Ми не є членами віденського Міжнародного інституту преси», - зауважив голова НСЖУ Ігор Лубченко.

 

Як вже повідомлялося раніше, спільна делегація Міжнародного інституту преси (IPI) та Медіа-організації Південно-Східної Європи (SEEMO) відвідала Київ і підготувала доповідь про стан свободи преси в Україні.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY