detector.media
21.09.2011 11:39
Гендиректор «Аль-Джазіри» подав у відставку

Генеральний директор телекомпанії «Аль-Джазіра» Вадах Ханфар оголосив про свою відставку. Про це пише «Радіо Свобода».

 

Тепер очолювати супутниковий телеканал, що базується в Катарі, буде член монаршої родини Катару шейх Ахмед бін Джассім ат-Тані.



У прощальному листі, розміщеному в «Твіттері», Ханфар заявив, що телеканал, заснований у 1996 році, став одним з лідерів світового новинного мовлення. Він зазначив, що важливість внеску «Аль-Джазіри» в висвітлення подій «арабської весни» важко переоцінити. Також він зазначив, що програми на каналі, окрім арабською та англійською, планується транслювати і турецькою, боснійською, хорватською, сербською мовами та мовою суахілі, однією з найбільш значущих мов африканського континенту.



Відставку Ханфара пов'язують і зі звинуваченнями на його адресу, які були оприлюднені на сайті Wikileaks в одному з, як стверджувалося, повідомлень уряду США, де висловлювалось припущення, що він змінив зміст веб-сторінки телеканалу після того, як його про це попросили американці. Останнім часом Вадаха Ханфара критикували за надмірну увагу і підтримку ісламістського руху «Мусульманське братство» і його лідерів у різних країнах.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY