detector.media
16.09.2011 10:25
АП запевняє, що не видавала акт, який би обмежував акції пам’яті Гонгадзе

В Адміністрації президента запевняють, що не видавали акт, який забороняє учасникам акції пам'яті журналіста Георгія Гонгадзе проводити її під будівлею АП. Про це йдеться у відповіді керівника Головного управління забезпечення доступу до публічної інформації адміністрації президента Дениса Іванеско на запит «Української правди», повідомляє видання.

 

Редакція УП запитала, на основі якого документу 16 вересня 2010 року, у день зникнення Георгія Ґонґадзе, міліція відмовилась пропустити учасників акції пам'яті Гонгадзе до Адміністрації президента.

 

«Відповідно до частини першої статті 39 Конституції громадяни мають право збиратися мирно, без зброї і проводити збори, мітинги, походи і демонстрації. Проводити збори, мітинги, походи і демонстрації громадяни можуть за умови обов'язкового завчасного сповіщення про це органів виконавчої влади чи органів місцевого самоврядування», - зазначив пан Іванеско.

 

Як повідомляє УП, він підкреслив, що «обмеження щодо реалізації цього права може встановлюватися виключно судом і лише в інтересах національної безпеки та громадського порядку - з метою запобігання заворушенням чи злочинам, для охорони здоров'я населення або захисту прав і свобод інших людей (частина друга статті 39 Конституції)».

 

Також Денис Іванеско повідомив, що в АП не приймались акти, які обмежують право громадян на мирні зібрання.

 

Нагадаємо, 16 вересня 2010 року, у день зникнення Георгія Ґонґадзе, міліція відмовилась пропустити учасників акції пам'яті Гонгадзе до Адміністрації президента. Співробітники МВС перегородили вулицю Банкову в районі комітетів Верховної Ради і відмовились пропускати учасників ходи.

 

Починаючи з 2005 року акції пам'яті Гонгадзе відбувалися на ганку Адміністрації президента.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY