detector.media
14.09.2011 14:07
Медійні громадські організації об’єднаються в Українську медіа-асоціацію

12 вересня шість журналістських організацій України підписали Меморандум про наміри створення першого органу саморегуляції у сфері ЗМІ - Української медіа-асоціації. Про це йдеться у прес-релізі асоціації, переданому «Детектор медіа».

 

Меморандум підписали Інститут масової інформації, професійна спілка «Медіафронт»,  Інститут медіа права, ГО «Детектор медіа», бюро журналістських розслідувань «Свідомо» та ГО «Інтерньюз-Україна».

 

Мета створення Асоціації - об'єднання зусиль у боротьбі за свободу слова, сприяння розвитку незалежної та фахової журналістики в Україні, активізація журналістського руху, поліпшення захисту професійних прав журналістів, саморегуляція галузі.

 

Асоціація не фінансується та не підтримується жодною політичною силою (політиком) та не фінансує й не підтримує жодних політичних сил або політиків.

 

З метою напрацювання статуту, регламенту діяльності та стратегії розвитку асоціації створено робочу групу, до якої увійшли представники організацій, що підписали меморандум, та провідні журналісти України.

 

«Ми закликаємо всі журналістські організації України, які поділяють наші цілі, приєднуватися до меморандуму про створення асоціації і працювати разом із нами для розвитку журналістики в Україні», - йдеться у прес-релізі асоціації.

 

Контактна особа - координатор робочої групи Оксана Романюк («Репортери без кордонів»): 050 446 39 12, oksrom@gmail.com.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY