detector.media
09.09.2011 17:31
НМПУ застерігає Севастопольську міськраду від прийняття дискримінаційного положення про акредитацію
Севастопольська міськрада хоче 13 вересня ухвалити положення про акредитацію, яке порушує законодавство

Незалежна медіа-профспілка України (НМПУ) звернулася до депутатів Севастопольської міської ради з вимогою відмовитися від прийняття дискримінаційних правил акредитації журналістів на сесії 13 вересня. Про це повідомляє прес-служба НМПУ.

 

Раніше міська рада на своєму веб-сайті оприлюднила проект «Положения о порядке аккредитации средств массовой информации при Севастопольском городском совете». Медіа-юрист Людмила Панкратова назвала його таким, що «звужує права журналістів і ЗМІ на отримання інформації про діяльність органу місцевого самоврядування».

 

Як стверджує НМПУ, проект положення про акредитацію порушує статті 19, 22, 34 Конституції України, статті 3, 25 та 26 Закону «Про інформацію», статті 3 та 4 Закону «Про доступ до публічної інформації». У разі ухвалення, положення порушить законні права та інтереси громадян, журналістів та працівників засобів масової інформації на безперешкодний доступ до відкритих засідань колегіального органу суб'єкта владних повноважень.

 

«У разі прийняття дискримінаційних правил акредитації НМПУ буде відстоювати права журналістів у суді, а голова Севастопольської міської ради депутат от Партії регіонів Юрій Дойніков буде висунутий на номінацію "Ворог преси - 2011". Торік до ТОП-20 ворогів преси вже потрапляв чиновник з Севастополя - колишній голова міської адміністрації та голова міського осередку Партії регіонів Валерій Саратов. 2011 року президент звільнив Саратова за низький рейтинг», - йдеться у повідомленні профспілки.

 

Як писала ТК, депутати Сіверськодонецької міськради вже ухвалили дискримінаційне положення про акредитацію. Проблеми з акредитацією виникли у журналістів видання «Крым сегодня» в Сакській міській раді.

 

Нагадаємо, що ст. 26 Закону України «Про інформацію» твердить, що «відсутність акредитації не може бути підставою для  відмови в допуску журналіста, працівника засобу масової інформації на відкриті заходи, що проводить суб'єкт владних повноважень».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY