detector.media
Наталія Данькова
09.09.2011 13:30
«Ми нарешті відійшли від концепції “Савік, на місце!”»
«Ми нарешті відійшли від концепції “Савік, на місце!”»
Савік Шустер показав журналістам оновлену студію, лейтмотивом дизайну якої є коло, і розповів про творчі плани

Напередодні нового сезону «Шустер live» Савік Шустер показав журналістам оновлену студію, в якій із 9 вересня виходитимуть нові ефіри ток-шоу.

 

Нова студія розрахована майже на всі проекти продакшну: це і політичне ток-шоу, і «Про кіно», і новостворений соціальний проект, який має з'явитися в ефірі Першого національного у жовтні.

 

За словами директора з виробництва Петра Метальнікова, дизайн студії - це авторський проект команди «Савік Шустер студії», над яким працювали дизайнери, режисери, художники, інженери. «Звісно, були підрядники, які поставляють частину декорацій. Але основну частину роботи виконано власними силами, а в останні дні над оновленням студії працювало 99% нашого персоналу», - сказав він.

 

Сріблясті диванчики змінили меблі більш стриманих кольорів, у студії з'явилася стіна з плазмових екранів. За основу було прийнято «концепцію кіл», тому й центральну частину студії, де розміщуватимуться гості «Шустер live», виконано у формі кола. Відповідно, й візуалізацію графіки системи голосування виконано з елементами кіл.

 

 

Студія

 В основі нового дизайну студії та ефірної графіки - «концепція кіл»

 

Студія

 

«Треба щось змінювати, не можна ж весь час показувати людям одне й те саме», - сказав пан Метальніков.

 

 

Петро Метельніков

 Петро Метальніков

 

За його словами, декорації студії стали більш мобільними, тепер вони легко можуть змінюватись і набувати різних форм. Екрани та декорації утворюють конструктор, із якого можна змінювати конфігурацію під нові проекти.

 

«Студію зроблено з розрахунком на те, щоб можна було показувати естрадні концертні номери. У наших планах проводити тут що завгодно аж до світових шоу», - розповів Петро Метальніков.

 

За його словами, бюджет оновлення студії не космічний, однак конкретних цифр він не розкриває. Найдорожчим елементом є стіна з 32 екранів: «Про функціональні особливості цих екранів ми будемо говорити на першому ефірі. Перш за все, це елемент декорації, який можна домалювати, і заповнити ним все що завгодно. По-друге, вони рухаються і рухатимуться в ефірі, будуть з'їжджатися та роз'їжджатися». Екрани виготовлено в Кореї.

 

Екрани

Стіна з 32-х пересувних відеопанелей

 

 

Поворотна голівка з камерою

 Поворотна голівка з камерою

 

Також новий дизайн студії передбачає зміну розташування модератора шоу. Як зазначив Петро Метальніков, Савік Шустер тепер зможе вільно пересуватися студією: «Ми нарешті відійшли від концепції "Савік, на місце!"».

 

На сьогодні окрім основних шоу продакшну у студії знімаються відеокліпи та пілоти нових проектів. «Ми поки що не виходили з цим на комерційний ринок. Але це один із варіантів», - прогнозує директор із виробництва «Савік Шустер студії».

 

Савік Шустер

«Ми нарешті відійшли від концепції "Савік, на місце!"»

 

Окрім основної студії було оновлено і студію «Українських пристрастей», і в новому сезоні програма 5-го каналу виходить із неї.

 

 

Студія

 Студія «Українських пристрастей»

 

Сам господар студії Савік Шустер з'явився на майданчику з досить стриманим настроєм.

 

Він коротко нагадав, що його продакшн готує для нового сезону чотири проекти: «Шустер live», «Про що кіно?», соціальне шоу (все - для Першого національного) та «Українські пристрасті» для 5-го каналу.

 

Савік Шустер

Савік Шустер

 

Спершу новий соціальний проект вестиме сам Шустер, надалі шукатимуть інших ведучих. Він вийде на Першому в жовтні в будній день о 21.30, після основного випуску новин. «Який це буде день, ми обговорюємо з каналом. Я би не хотів середу - там Ліга чемпіонів, а у четвер Ліга Європи. Тут не знаєш, який день кращий, восьмий...», - сказав Шустер. Соціальний проект, за його словами, буде репортерським, тобто там будуть присутні сюжети.

 

До речі, соціальне ток-шоу - не єдиний проект студії, якому ще не знайшлося місця у сітці. After live, за словами його ведучого Георгія Тихого, досі не має стабільного слоту, іноді змінює час виходу і переноситься через футбол чи інші трансляції.

 

У новому сезоні в проекті про залаштунки політичного шоу з'явиться професійний психолог, який аналізуватиме поведінку політиків.

 

 

Савік Шустер

 Останні приготування до першого в новому сезоні ефіру «Шустер live»

 

А от реаліті «Стань лідером» досі заморожене. Попри сподівання Шустера, «що не надовго», поки що ним не спокусився жоден канал.

 

Історія з «Командою мрії» також, швидше за все, не матиме продовження. «Мені важко пережити цю історію. "Інтер" був неправий. Але кожен залишається при свій думці, - розказав Савік Шустер. - Ми спробуємо запропонувати їм нове рішення. Я не можу сказати, що ми над ним працюємо. Ми думаємо. Дуже складно запропонувати в реаліті нове рішення. Спершу треба проаналізувати ті помилки, які було зроблено. А це до кінця не відбулось. Але ми розійшлися так, як інколи розходяться люди, чоловік та жінка, до кінця не пояснивши, чому. Ви подивіться, яка частка у "Майданса", і яка була частка у "Команди мрії". Там різниця у 3-4% в проекту, який виходить у самий прайм, і в проекту, який виходив у більш пізній час. Проект не дуже справедливо знято з ефіру. Саме тому нелегко аналізувати помилки, хоча я їх знаю. Але я не знаю, з ким їх аналізувати і для кого. А хто зараз керує "Інтером"?».

 

На згадку про голову правління каналу Ярослава Порохняка Савік Шустер відреагував так: «А Порохняк телевізійник? Він юрист. Я розмовляю з людьми, які роблять телебачення, а з адвокатами розмовляють адвокати. Адвокати, з моєї точки зору, телебаченням не керують».

 

 

Савік Шустер

 Савік Шустер та Георгій Тихий

 

Команда Савіка Шустера готує ще один проект, однак його деталей не розголошують: «Є один проект, який у нас у планах, але я вам його не розкрию, бо вкрадуть». А на прохання уточнити жанр сказав: «Це справжня любов».

 

Коментувати інформацію «Української правди» про те, що його запрошували вести передвиборні шоу в Москву, він не схотів і жартома намалював свої переваги перед Ларрі Кінгом: «Мені пропонували місце Ларрі Кінга, CNN, і я відмовився, тому що 17 мільйонів на рік мені мало. Я хочу більше, тому що я кращий за Ларрі Кінга. Я молодший, у мене більше досвіду, я знаю більше мов і можу відрізнити Словенію від Словаччини».

 

Фото Максима Поліщука

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY