detector.media
08.09.2011 10:12
Бойовики напали на приватну опозиційну телестанцію в Конго

Неопізнані бойовики вчинили напад на студію приватної телевізійної станції Radio Lisanga Television (RLTV) в столиці Демократичної Республіки Конго Кіншасі, повідомив в середу з посиланням на місцеву пресу Комітет захисту журналістів (CPJ).

 

У переддень намічених на листопад президентських виборів RLTV транслювала програми на підтримку лідера опозиції Етьєн Тшісекеді.  Десятеро нападників застосували сльозогінний газ та облили будинок бензином.  Вони застосували «коктейлі Молотова» і підпалили приміщення студії. Журналісти змушені були рятуватися від пожежі на даху будівлі.

 

В одному з бойовиків свідки розпізнали члена молодіжної Ліги правлячої Народної партії за відбудову і демократію. Напад було вчинено після пограбування штаб-квартири партії, в якому прибічники чинного президента Джозефа Кабіли звинуватили політичних опонентів з партії «Союз за демократію і соціальний прогрес».

 

Як свідчить розслідування КЗЖ, опозиційна телевізійна станція зазнає тиску від уряду та його прибічників. У червні озброєні мачете нападники поранили ведучого вечірнього ток-шоу «Підтримайте Етьєн Тшісекеді!» У липні влада тимчасово позбавила RLTV ефіру, звинувативши в заклику до насильства. У серпні телевізійній станції погрожували після того, як вона показала кадри напівпорожньої зали, де проходив з'їзд правлячої партії.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY