detector.media
04.09.2011 17:25
Spiegel, New York Times, Guardian та El Pais засудили дії WikiLeaks
Кілька авторитетних західних видань виступили зі спільною заявою, в якій засуджують рішення керівництва WikiLeaks, пише Deutsche Welle. Як стало відомо, керівництво інтернет-платформи прийняло рішення відкрити необмежений доступу до архіву депеш держдепартаменту США. 
 
Незгоду з цим висловили німецький журнал Spiegel, американська газета New York Times, британська Guardian та іспанська El Pais у п’ятницю, 2-го вересня, у спільній заяві піддали WikiLeaks суворій критиці. На думку редакцій газет, які раніше співпрацювали з Wikileaks та оприлюднювали надані сайтом матеріали, це може загрожувати джерелам інформації. Адже WikiLeaks хочеповністю відкрити базу даних інформації з американських посольств – у тому числі з іменами тих, хто надав інформацію дипломатам США. За оцінками американських ЗМІ, ідеться про приблизно 100 осіб.
 
Керівництво WikiLeaks пояснює рішення відкрити архіви тим, що ця інформація вже з’явилася в інтернеті і немає сенсу приховувати те, що вже стало відомо. Одне з джерел поширення – книжка британського журналіста Девіда Лея, в якій він оприлюднив пароль доступу до архіву, наводить приклад DW. Лей і засновник інтернет-платформи WikiLeaks Джуліан Ассанж спочатку були партнерами, але після звинувачень у зґвалтуванні на адресу Ассанжа вони розірвали ділові стосунки. Тепер вони звинувачують один одного, а Лей пояснює рішення оприлюднити пароль тим, що, на його думку, цей пароль був чинним лише на короткий період часу.


За даними DW, 2010 року  в інтернеті з’явилося близько 250 тисяч документів для внутрішнього користування держдепартаменту США.
 
«Детектор медіа»  
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY