detector.media
04.09.2011 14:16
У Венеції розпочався прем`єрний показ фільму «Земля забуття» з Куриленко

О 14:00 глядачам і журі 68-го Венеціанського кінофестивалю представили українську стрічку «Земля забуття» режисерки Міхаль Боганім з Ольгою Куриленко в головній ролі. Разом із шістьома іншими роботами картина візьме участь в одній з конкурсних програм під назвою «Міжнародний тиждень кінокритики».

 

Раніше повідомлялося, що картина - українсько-французького виробництва. Нині ж стало відомо, що у копродакшні беруть участь Польща і Німеччина. Зокрема, це польський продюсер Даріуш Яблонський (Dariusz Jabłoński) та його компанія Apple Film Production. У записі саундтрека взяв участь польський оркестр, партитуру для якого створив відомий піаніст Лешек Можджер.  Сам він виконав партію на піаніно Steinway.

 

Зйомки і міжнародні продажі картини забезмечує Франція: Les Films du Poisson та La Pacte.

 

Продюсерами стрічки є Ігор Лопатьонок - вихідець з Дніпропетровська, який нині працює у Лос-Анджелесі -, а також Марина Лопатьонок. За її словами, український внесок у створення фільму – повне забезпечення зйомок, зокрема, актори, локації, фінансування, частково постпродакшн.

 

«Земля забуття» - дебют у художньому кіно французько-ізраїльської режисерки Боганім. Нагадаємо, на прикладі кількох родин картина оповідає  про наслідки аварії на Чорнобильській АЕС. 

 

 

«Детектор медіа»

Фото - bilshe.com 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY