detector.media
30.08.2011 18:45
Мін’юст відкриє держреєстр юросіб і ФОП через інтернет
Але без інформації про власників

На початку жовтня в Україні буде відкрито загальний доступ до відомостей Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців через мережу інтернет. Відповідний наказ підписав 19 серпня міністр юстиції Олександр Лавринович, повідомляє прес-служба міністерства.

 

Згідно з наказом, на спеціальному веб-сайті Єдиного державного реєстру відображатиметься інформація про юридичних осіб, про органи державної влади і органи місцевого самоврядування як юридичних осіб, про фізичних осіб - підприємців. Крім того, на сайті реєстру буде створена спеціальна форма для пошуку інформації.

 

Зокрема, про юридичних осіб буде відкрито інформацію щодо повного найменування юридичної особи та скороченого найменування у разі його наявності; ідентифікаційний код юридичної особи; місцезнаходження юридичної особи; прізвище, ім\'я, по батькові керівника юридичної особи; інформація про здійснення зв\'язку з юридичною особою; місцезнаходження реєстраційної справи; дата та назва останньої реєстраційної дії; дані про перебування юридичної особи у процесі припинення.

 

Однак у відкритому доступі в інтернеті не буде інформації про власників корпоративних прав.

 

Про органи державної влади і органи місцевого самоврядування як юридичних осіб міститиметься інформація щодо повного найменування юридичної особи та скороченого - у разі його наявності; ідентифікаційний код юридичної особи; місцезнаходження юридичної особи; дата та назва останньої реєстраційної дії.

 

Про фізичних осіб - підприємців буде відкрито інформацію щодо прізвища, ім\'я, по батькові фізичної особи; інформацію про здійснення зв\'язку з фізичною особою - підприємцем; місцезнаходження реєстраційної справи; дата та назва останньої реєстраційної дії; дані про провадження підприємницької діяльності; дані про перебування фізичної особи - підприємця у процесі припинення підприємницької діяльності.

 

Пошук інформації на веб-сайті Єдиного державного реєстру  здійснюватиметься за критеріями: про юридичних осіб - за ідентифікаційним кодом юридичної особи або найменуванням юридичної особи; про фізичних осіб - підприємців - за прізвищем, ім\'ям, по батькові фізичної особи - підприємця.

 

Згідно з наказом Мін‘юсту, доступ до відомостей реєстру має бути забезпечений Державною реєстраційною службою та технічним адміністратором реєстру (ДП «Інформаційно-ресурсний центр») протягом місяця з дня офіційного опублікування цього нормативного акта (документ готується до опублікування в «Офіційному віснику України» на початку вересня 2011 року).

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY