detector.media
27.08.2011 15:22
Російського журналіста затримали в Криму через документи стосовно справи Тимошенко?

26 серпня, в аеропорту Сімферополя охоронці зняли з рейсу ЮМ-280 «Сімферополь-Москва» російського журналіста. Про це повідомляє ТСН.

 

Причини затримання наразі невідомі.

 

Як стверджують очевидці, охорона зняла журналіста прямо з рейсу близько 18:00  при тому, що квиток бізнес-класу був уже ним куплений. Охоронці викрутили руки журналістові і відвели в невідомому напрямку, так і не давши вилетіти в Москву.

 

З'ясувалося, що журналіст супроводжував чиновників з уряду РФ, які вели переговори по газу між Росією і Україною.

 

За інформацією ТСН, у російського журналіста при собі виявилися важливі документи, які були передані йому його українськими колегами. За неофіційною інформацією, ці папери стосувалися кримінальної справи стосовно Юлії Тимошенко, а саме - певних аспектів газового контракту, укладеного взимку 2009 року.

 

У документах пояснювалися причини підписання контракту, а також певні мотиви в поведінці Юлії Тимошенко. Як стало відомо, ці документи призначалися як для передачі в ЗМІ, так і для ознайомлення в уряді РФ.

 

Відомо, що представники російської влади пробують через МЗС Росії домогтися звільнення затриманого журналіста.

 

Як повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на прес-службу кримської міліції, причиною затримання російського журналіста став «неадекватний стан пасажира, який за візуальними ознаками був сильно п'яний і, на думку представника авіаперевізника, міг становити загрозу для інших пасажирів рейсу під час польоту».

 

«Детектор медіа»

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY