detector.media
26.08.2011 11:54
У Криму з’явився український часопис «Слово Севастополя»

Напередодні Дня Незалежності України в Криму вийшов українською мовою перший випуск часопису «Слово Севастополя». Про це в інтерв'ю «Дню» розповів його головний редактор, журналіст Микола Владзімірський.

 

Як розповідає головний редактор, випуск цього видання був приурочений до Дня Незалежності: «Зокрема, група севастопольців підготувала статті для першого номера нової газети. Я звернувся до журналістів, інтелектуалів, педагогів, і таким чином були зібрані матеріали. "Слово Севастополя" може бути цікаве вже тим, що містить матеріали виключно севастопольських авторів».

 

Мета газети, за словами Миколи Владзімірського, - висвітлення українського життя в місті: «Відбувається чимало подій, про які не пишуть і замовчують інші місцеві ЗМІ». Часопис є загальнополітичним, інформаційним і літературно-художнім виданням.

 

Зазначимо, що у «Слові...» вже вийшли матеріали доцента Києво-Могилянської академії Ігоря Лосєва, виконавчого продюсера фільму «Українська революція» Тимура Баротова, кандидата педагогічних наук Тамари Мельник.

 

Також пан Владзімірський зазначив, що портал «Українське життя Севастополя» і газета «Слово Севастополя» пов'язані не лише взаємними посиланнями в мережі, а й засновництвом і редагуванням. Найактуальніші матеріали порталу будуть друкуватися в газеті.

 

Щодо перспектив розвитку газети головний редактор підкреслив: «Поки що українська преса в Криму без державної підтримки існувати не зможе. Повірять мешканці півострова в щирі наміри і дії держави - підтримають передплатою і національну пресу».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY