detector.media
25.08.2011 12:14
НТКУ пояснила відсутність згадок про сутички опозиції з міліцією святковим форматом випуску новин

Генеральний директор Національної телекомпанії України Єгор Бенкендорф пояснив відсутність у новинах 24 серпня інформації про сутички опозиції з міліцією в День Незалежності тим, що Перший національний 24 серпня готував святковий випуск новин і намагався «максимально відмовитися від політики і заходів за участю окремих політичних сил». Про це він сказав у коментарі «Детектор медіа».

 

«З огляду на святкування фактично головного державного свята - Дня Незалежності, вчорашній випуск "Підсумків дня" не був звичайним випуском новин. На відміну від інших випусків, в яких ми намагаємося якомога ширше висвітлювати картину дня і не уникаємо гострих політичних подій і соціальних проблем, у цей день ми надали ефір людям і подіям, які нечасто потрапляють у випуски новин провідних телеканалів - святкуванню звичайних українців у різних куточках країни, невеликим культурним подіям на місцевому рівні, фольклорним фестивалям, виставкам тощо», - зазначив пан Бенкендорф.

 

«Як результат - ми намагалися бути максимально аполітичними, максимально відмовитися від політики і заходів за участю окремих політичних сил. Крім того, ми відмовилися і від міжнародного блоку новин, який є неодмінною частиною наших випусків», - додав він.

 

За його словами, із сьогоднішнього дня Перший національний повертається у звичайний режим підготовки випусків новин.

 

Як писала ТК, 24 серпня у вечірньому випуску новин о 21:00 на Першому національному, який вела Марина Кухар, взагалі не було згадано про сутички громадян з правоохоронцями під час мітингу в Києві.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY