detector.media
19.08.2011 14:20
До рейтингу найвпливовіших українців «Кореспондента» увійшли телеведучі та медіамагнати

Серед ТОП-100 найвпливовіших українців - Ахметов, Бородянський, Шустер, Осадча та інші


До переліку ТОП-100 найвпливовіших українців-20011 за версією журналу «Кореспондент» увійшли 11 представників медіа та один діяч кіноіндустрії.


На четвертій сходинці - власник Сістем Кепітал Менеджмент Рінат Ахметов. Саме цій людині і його компанії належать активи ЗАО «Сегодня Мультимедіа» і ТРК «Україна». Згідно рейтингу «Кореспондента» «Золота сотня», капітал Ахметова оцінюється в $26,5 млрд, що робить його найбагатшим в Україні.


Дев`яте місце посів Валерій Хорошковський, якому належить U.A. Inter Media Group.

На тринадцятій позиції власник групи компаній «1+1» Ігор Коломойський.


Наступний у рейтингу - Віктор Пінчук (холдинг StarLight Media: СТБ, ICTV, М1, М2 и «Куй-ТБ»).


Власник 5-го каналу Петро Порошенко посів 28-му позицію ТОП-100.


Другу 50-тку рейтингу відкриває співвласник «Медіа Інвест Груп»  (видання «Экономические известия», «Эксперт Украина», «Статус. Экономические известия», «TOP Вещь», LQ, «Металл», «Украинский бизнес портал») Сергій Тарута. На 63-му місці Валерій Гайдук, якому належить холдинг Evolution Media (гвидання «Комментарии», Kyiv Weekly та інтернет-проекти Proua, UGMK.info, агентство Photolenta) Віталий Гайдук.


65 та 66 місце розподілили ток-шоумени Євген Кисельов («Велика політика з Євгеном Кисельовим») та Савік Шустер («Шустер live).


Вперше в рейтиг ТОП-100 «Корекспондента» потрапив голова правління СТБ Володимир Бородянський (88 місце). На 91-й позиції ще одна дебютантка - телеведуча «1+1» Катерина Осадча.


Як і минулого року, до переліку найвпливовіших українців увійшов генеральний продюсер кінокомпанії SOTA Cinema Group Олег Кохан (72 місце).


Як зазначають автори рейтингу, ТОП-100 цього року - спроба оцінити вплив окремих особистостей в умовах нинішнього етапу в історії України. Лідером списку найвпливовіших людей країни від «Корреспондентав» третій рік поспіль (чого раніше ще не було) став нинішній президент Віктор Янукович. З повним переліком найвпливовіших українців, за версією «Кореспондента», можна ознайомитися тут.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY