detector.media
13.08.2011 11:41
У конкурсі Держкомтелерадіо перемогли програми «Книга.UA» та «Книжковий спалах»
У Держкомтелерадіо України оголосили переможців Конкурсу на найкраще представлення української книги в друкованих та електронних ЗМІ-2010. 
 
Члени журі розглянули 12-ть газетних публікацій, 16-ть радіопрограм та 13-ть телепрограм, що «популяризують книжкові видання різної тематики та пропагують читання, сприяють промоції сучасної української літератури та перекладів популярних закордонних творів, підвищують роль української книги в суспільств». 

Найкращими у визначених номінаціях стали:

«Найкраща телепередача»: інформаційно-розважальна програма «Книга.UA» (керівник − Сергій Неретін), Перший національний. У проекті подаються інформаційні сюжети, інтерв’ю публічних людей та розповіді про історію створення популярних літературних творів.

«Найкраща газетна (журнальна) публікація»: стаття головного редактора газети «Луганський край» Миколи Малахута «Розмова про "Вакуум"». Публікацію присвячено роману сучасного українського письменника, номінанта на Національну премію ім.Т. Шевченка Ігоря Павлюка.

«Найкраща радіопередача»: радіожурнал «Книжковий спалах» (автор Іван Рябій) Національної радіокомпанії України. Щонеділі у проекті інформують про новинки українського і зарубіжного книжкового ринку, події літературного життя в Україні та за її межами тощо.

Вручення дипломів відбудеться 18 серпня 2011 року в Українському Домі під час проведення VII Київської міжнародної книжкової виставки-ярмарку. Нагадаємо, цього року відкриття форуму відбудеться за участі прем’єр-міністра Миколи Азарова. У зв`язку з цим організатори планують вдатися до посилених заходів безпеки. Зокрема, учасники виставки-ярмарку мають в обов’язковому порядку завчасно надати оргкомітету виставки поіменний список працівників із зазначенням паспортних даних та посад. 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY