detector.media
09.08.2011 17:58
«Схід-плюс» просить Нацраду відкласти конкурс на частоту у Краматорську

Керівник ТРК «Схід-плюс» Сергей Чернета просить Національну раду з питань телебачення та радіомовлення відкласти визначення в переможців конкурсу на 24 ТВК у Краматорську. Про це йдеться у його телеграмі голові Нацради Володимиру Манжосову.

 

Як вже писала «Детектор медіа», ТРК «Сат-плюс» та афілійована з нею ТРК «Схід-плюс» разом мовили на 24 ТВК у Краматорську. Їм обом Нацрада не продовжила ліцензії, тому що компанії мали попередження. Ці мовники ретранслювали телеканал ТВі. У червні 2011 року Нацрада вже призупиняла конкурс через ухвалу Донецького апеляційного адміністративного суду у справі за позовом ТОВ «Телерадіокомпанія "Сат-плюс"» .

 

Пан Чернета просить перенести оголошення рішення конкурсу з огляду на те, що на сьогодні є рішення Донецького окружного адміністративного суду, «яким визнано протиправним та скасовано рішення Національної ради України №739 про оголошення конкурсу на отримання ліцензії на мовлення з використанням вільних телеканалів у частині оголошення конкурсу на частоті у Краматорську», - йдеться у телеграмі.

 

Засідання Апеляційного суду у цій справі призначене на 12 серпня. Однак  Сергій Чернета зазначив, що сьогодні він звертатиметься до суду з проханням перенести його на день раніше.

 

«На цьому засіданні має розглядатись питання заборони вчиняти будь-які дії щодо підведення підсумків конкурсу на отримання ліцензії на мовлення на цій частоті», - додав він.

 

У коментарях ТК голова Нацради Володимир Манжосов зазначив, що оголошення результатів конкурсу на 24 ТВК у Краматорську не відкладатимуться.

 

«Чому ми повинні відкладати конкур через телеграму? Люди подавали документи, проплачували заставу. Якби було рішення судових інстанцій, яке є офіційним документом, ми б розглядали це питання. Ми виконаємо будь-яке рішення суду, яке буде остаточним. Рішення першої інстанції ми можемо оскаржувати», - сказав він.

 

Також він рекомендував компанії припинити «безліцензійне мовлення»: Нацрада за пропозицією Манжосова скасувала своє рішення, яким дозволяла ТРК «Сат-плюс» мовити на 24 ТВК до підбиття підсумків конкурсу

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY