detector.media
09.08.2011 08:48
У США News Corp. можуть засудити за використання безпілотних роботів

Влада США вивчає, чи законно медіакомпанія News Corporation використовувала літаючий безпілотник для відео зйомки. Про це повідомляють «Коментарии», з посиланням на Forbes.

 

Відомо, що у корпорації Мердока є свій керований безпілотник MicroDrone MD4-1000, який кілька разів використовувався для отримання відеорепортажів у важкодоступних місцях. Зокрема - під час недавньої повені в Північній Дакоті, що видно з блогу цифрової газети The Daily (належить News Corp.).

 

На даний час у США існують дуже серйозні обмеження на використання дронів. Федеральне управління цивільною авіацією видало трохи більше 80 експериментальних сертифікатів на використання таких апаратів, причому з них на практиці використовується лише 18. Більше того, дозволяється використовувати безпілотники тільки для проведення випробувань, тренувань або демонстрації, але не в будь-яких операціях за наймом.


 

Представник News Corp. відмовився коментувати методи збору інформації, що застосовуються в компанії.

 

Нагадаємо, корпорація Мердока, має проблеми з законом у Британії, де виник резонансний скандал із незаконним прослуховуванням телефонних розмов.


 

Слід додати, що дрони легко можуть зламувати Wi-Fi-мережі і підслуховувати розмови по стільникових телефонах, що буквально днями довели учасники хакерської конференції Defcon. Окрім WiFi і стільникового зв'язку машина може перехоплювати повідомлення на частотах Bluetooth і RFID-гаджетів.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY