detector.media
05.08.2011 16:29
Перший національний покаже документальний цикл Вадима Кастеллі про життя інвалідів

З 8 серпня Перший національний раз на тиждень транслюватиме документальний цикл «Насамперед ми люди» режисера Вадима Кастеллі про життя інвалідів у США та Україні. Про це «Детектор медіа» повідомили в медіацентрі «Розмай», що є виробником фільму.

 

«Насамперед ми люди» - це серія документальних фільмів, знятих журналістами громадської організації «Розмай», що розповідає про життя інвалідів у США та Україні, їхні права, можливості і таланти, творчу та громадську активність.

 

Над серіалом працювали: продюсер, режисер - Вадим Кастеллі, продюсер - Лері Клемедж (США), автор сценарію - Вероніка Маковій; оператор - Віктор Завальнюк, режисер монтажу - Любов Дроздовська, монтаж - Володимир Лисай. Серіал створено за сприяння Бюро підтримки медіа Державного департаменту США, Адміністрації президента України та Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні.

 

Вадим Кастеллі розповів, що ідея створення фільму на таку тематику виникла не спонтанно, вона логічно витікала з попередніх соціальних проектів «Розмаю». «Ми звикли бачити людей у візках, які не можуть в'їхати на високі тротуари; сліпих, що навпомацки йдуть вулицею. Сприймаємо це як норму. Журналістська допитливість змусила нас поставити питання - а як живеться інвалідам у світі?» - зазначив він.

 

Прем'єрний показ першої серії відбудеться в понеділок, 8 серпня, об 11:05 в ефірі Першого національного.

 

Відеорепортаж з презентації циклу «Насамперед ми люди».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY