detector.media
04.08.2011 19:04
Суд над Шарієм через стрілянину в «Макдональдсі» перенесли на 7 вересня

4 серпня відбулося перше судове засідання у справі проти редактора відділу розслідувань інтернет-видання «Обозреватель» Анатолія Шарія через стрілянину 1 травня в «Макдональдсі», але на нього не з'явився постраждалий Олександр Білокінь. Відтак, судове засідання перенесли на 7 вересня. Про це «Детектор медіа» розповів пан Шарій.

 

Під час засідання адвокати Анатолія Шарія звернулися до суду з проханням направити справу на додаткове слідство, оскільки, на думку пана Шарія, відбулася низка порушень прав обвинуваченого. Однак суддя відхилив це клопотання і зазначив що «воно поки що недоцільне».

 

Також під час розгляду був зачитаний обвинувальний висновок.

 

За словами пана Шарія, у ньому були враховані найперші свідчення потерпілого, у яких він розповідав, як говорив у «Макдональдсі» пану Шарію: «Що ти на мене дивишся», «Давай виходь». «Потім ці речі зникли з його показів», - каже обвинувачений журналіст.

 

 


 

 


 

 

Також Анатолій Шарій занепокоєний тим, що до справи долучені свідчення дружини потерпілого, а свідчення його дружини, з якою саме і виник конфлікт в Олександра Білоконя, до справи не долучені.

 

«Окрім цього, немає ні слова про те, що я написав заяву за день до заяви потерпілого», - додав він. А також сказав, що троє свідків - працівників фаст-фуду, чиї слова процитовані в обвинувальному висновку, свідчать про те, що за хвилину до пострілу в залі ресторану було тихо. На думку пана Шарія, це доказ того, що він не лаявся.

 

Нагадаємо, справа проти Анатолія Шарія порушена 21 червня за статтею 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України через стрілянину 1 травня у «Макдональдсі», коли він двічі вистрілив у невідомого гумовими кулями. Ця стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років, якщо хуліганство вчинено «із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень».

 

Як уже писала ТК, 1 травня у «Макдональдсі» біля столичного Центрального РАГСу невідомий нібито почав ображати дружину Анатолія Шарія. Чоловіки вийшли розбиратися на вулицю, де журналіст двічі вистрілив у противника гумовими кулями в ногу і живіт.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY